Kan formand for forening bare tage orlov?

Andelsboligforeningens bestyrelse er på det nærmeste lammet af formandens fravær.

En bestyrelse uden fungerende formand fungerer ikke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Sæderup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

? Vi har et stort problem i vores ret store andelsforening: Formanden er taget orlov på et halvt år i et fjernt land, og han har i mellemtiden fremlejet sin lejlighed.

Han er kun i kontakt med bestyrelsen pr. mail, og et af bestyrelsens fem medlemmer fungerer som formand, indtil formanden kommer hjem, og det er ikke næstformanden. Alt skal først sendes pr. mail til formanden, da de fire i bestyrelsen jo ikke vedtage noget, da de er et lige antal.

Dette kan da ikke være lovligt?

Med venlig hilsen B.

! Jeg forstår, at det af jeres vedtægter fremgår, at bestyrelsen består af fem medlemmer. Jeg forstår dig sådan, at I ikke arbejder med suppleanter i bestyrelsen, og I har ikke en forretningsorden.

Du skriver, at formanden har taget orlov på grund af ophold i udlandet, men samtidig skal alt forelægges den orlovsholdende formand. Det stemmer jo ikke. En næstformand skal normalt træde i formandens sted. Det sker åbenbart heller ikke.

Det rigtige vil naturligvis være, at bestyrelsen bliver enige om, hvad man gør i situationen. Kan der findes løsninger, som sikrer, at arbejdet kan fremmes, vil det alt andet lige være bedst for alle. Er dette ikke muligt, må der afholdes en generalforsamling, som så må træffe afgørelse om, hvad der skal ske.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk