Kaffeprisen hamrer i vejret

Kaffepriserne er på vild himmelflugt. En pose kaffe kan inden længe ramme 60 kroner - en fordobling på et år.

Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Chokerende nyt til kaffeelskere.

Prisen på kaffe fortsætter sin vilde himmelflugt. På bare et år er kaffeprisen på det internationale råvaremarked fordoblet, og i detailhandlen er priserne også steget voldsomt.

Det skriver dagbladet Børsen.

Hos Dansk Supermarked har man det seneste år hævet prisen på kaffe med omkring 25-40 procent, men indkøbschef Michael Svendsen varsler yderligere stigninger.

- Det er fuldstændig vildt, og vi må sende markante prisstigninger videre til forbrugerne. Det bliver spændende at se, hvor priserne ender. Indtil videre oplever vi dog ikke, at kaffesalget dykker væsentligt, siger han til Børsen.

En af de store spillere på det danske kaffemarked, Merrild, vurderer, at en pose kaffe, som for under et år siden stod til 30 kroner, inden længe kan ramme et niveau mellem 50 og 60 kroner.

- Prisen kan nemt komme over en halvtredser, og der skal ikke ret meget til, for alle er pressede i øjeblikket, siger Jan Sterobo, administrerende direktør i Merrild Kaffe.

Internationale prognoser spår dog, at kaffen kan blive endnu dyrere. Stigningerne skyldes både spekulation, stor efterspørgsel og begrænset udbud.

/ritzau/