Kæmpekonference aflyst af coronafrygt – det kan give dig en billig ferie i Barcelona

Mobilkonferencen MWC, der skulle have tiltrukket tech-turister verden over, er aflyst af frygt for den smitsomme coronavirus. Tusindvis af hotelbookinger bliver aflyst, og det får priserne på overnatninger til at falde.

Frygten for coronavirus betyder, at en tur til Ramblaen i Barcelona kan erhverves til spotpris i uge ni. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var meningen, at over 100.000 tech-turister skulle have besøgt Barcelona i februar. Hvert år strømmer turister og virksomheder inden for techindustrien til den catalanske hovedstad, hvor mobilkonferencen, The Mobile World Congress, MWC finder sted.

Det har coronavirussen nu sat en stopper for, da frygten for den smitsomme virus har fået arrangørerne til at aflyse eventet.

Hoteller og fly til Barcelona er i titusindvis blevet booket flere måneder i forvejen, men nu er der udsigt til aflysninger i massevis. Det kan få prisen til at falde gevaldigt på hotelbookinger i Barcelona, fortæller Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

»Du vil typisk se billigere hoteller, når sådan noget her sker. Det er ikke bare en enkelt kongres, den her er rigtig stor, så det er klart, at den har fyldt byen«, siger han.

Mister hundredetusind turister

Aflysningen går ud over hele den globale techindustri og fratager virksomheder muligheden for at fremvise de nyeste produkter og seneste forbrugertrends på markedet. Konferencen har aldrig før været aflyst i dens 33-årige levetid.

I 2019 tiltrak konferencen 107.000 mennesker fra cirka 200 lande, og genererede ifølge den lokale catalanske regering en omsætning på 473 millioner euro – omkring 3,5 mia. kroner.

Det er især den spanske hotelbranche, der står for skud, hvilket nu kan give lavere priser. Det ser dog ikke ud til, at flybilletterne vil falde på samme måde. Ifølge Lars Thykier er mange flybilletter ofte ikke refunderbare, så når kunderne har betalt, har flyselskaberne tjent deres penge.

Det samme gør sig ikke gældende for hotellerne, hvor man ofte kan afbestille sit ophold. Derfor kommer mange hoteller i Barcelona nu til at stå tomme i uge ni, hvor konferencen skulle have fundet sted mandag til torsdag.

Lars Thykier er dog i tvivl om, hvor mange danskere, der vil kunne benytte sig af de billigere hotelophold. De fleste holder vinterferie i uge syv og otte, og er derfor tilbage på arbejde igen i uge ni.

»Hvis det var en weekend, ville de kunne tiltrække nogle flere, men når det er hverdag, er der ikke så mange muligheder. Så spørgsmålet er, hvor mange der kan bruge det. Ikke så mange tror jeg,« siger han.

Men hvis man har tid, kan det betale sig at tage til Spanien i uge ni, hvor priserne generelt er gode, fortæller Lars Thykier.

»Der er sikkert allerede super gode tilbud i uge ni, hvad angår rejser ud af Danmark. Med hotel kan det være, der er ekstra gode priser,« siger han.