K-vælgere: Mindre topskat knap så vigtig

Måling viser, at flere konservative vælgere går ind for sænkning af bundskatten fremfor at lette topskatten. Men den politiske ordfører flytter sig ikke.

Foto: Foto: Colourbox. De konservative vælgere er tilsyneladende ikke så forhippede på at få topskatten ned, som partiets ledelse er.
Læs mere
Fold sammen

Selv om lettelser i topskatten har været Det Konservative Folkepartis mærkesag, siden Ruder Konge var knægt, går partiets vælgere mere op i at få sænket bundskatten.

Når skatten på arbejde skal sænkes i den kommende skattereform, foretrækker 41 procent af de konservative vælgere, at bundskatten sænkes, mens kun 37 procent prioriterer lettelser af topskatten højest.

Det fremgår af en Gallup-måling, som Berlingske Tidende offentliggør.

Men den får ikke partiets politiske ordfører, Henriette Kjær, til at ryste på hånden.

- Det kan godt være, at en overvejende del af vores vælgere også vil have rørt ved bundskatten, men på Christiansborg har vi en forpligtelse til at se på, hvad de er godt for samfundet. Der skal skabes dynamik i samfundet, og Danmark skal kunne tiltrække højtuddannet arbejdskraft. Der kommer man ikke uden om at se på topskatten, siger hun til avisen.

/ritzau/