K er kun tilfreds med 100 procent sikre boligvurderinger

Ingen må betale for meget i boligskat, siger Konservative efter melding om et nyt upræcist system.

Regeringens nye system for ejendomsvurderinger vil ifølge Børsens kilder være usikkert for 27,5 procent af husejerne. Dermed risikerer flere boligejere også fremover at skulle betale for meget i boligskat.

Det er fuldstændig uacceptabelt for De Konservative, der har gjort sig til boligejernes forkæmper i de økonomiske 2025-forhandlinger.

- Træfsikkerheden skal op på 100 procent, i forhold til at ingen kommer til at betale for meget i skat. Så vil vi hellere have, at hvis man er usikker, må man sætte vurderingen ned, siger finansordfører Brian Mikkelsen.

For 72,5 procent af boligejerne vil vurderingerne i det nye system have en præcisionsgrad på plus/minus 20 procent. Det er ikke tilfredsstillende for De Konservative, der kun vil indgå en 2025-aftale, der stiller boligejerne bedre.

- Det er afgørende for os ? og for samfundsøkonomien ? at de 60 procent af danskerne, der bor i egen bolig, får nogle vilkår, der gør, at de ikke hele tiden skal frygte at blive smidt ud fra deres hjem, fordi boligskatterne stiger, siger Brian Mikkelsen.

Spørgsmål: Det lyder jo lidt ultimativt ? og I er ellers ude med riven efter andre partier, der stiller ultimative krav?

- Den store forskel er, at vi ikke vil vælte regeringen. Vi siger bare, at så må regeringen indgå en aftale med nogle andre. Det er man jo meget velkommen til.

Spørgsmål: Betyder det, at der ikke er en eneste boligejer, der må betale en eneste krone for meget i boligskat?

- Vi kan ikke være præcise på, at der er en eller to lommer, hvor matematikken gør, at man ikke lige får det bedre. Vi siger, at de samlet set skal have det bedre. Vi kan jo ikke vide præcis, hvad der sker i forskellige hjørner med vurderinger, der går op og ned.

Regeringen lovede ved fremlæggelsen af sin helhedsplan for 24 dage siden, at det nye system ville komme meget snart. Det er vigtigt, at udspillet kommer hurtigst muligt, betoner Brian Mikkelsen.

- Nu sidder der jo en masse mennesker derude i deres huse og lejligheder og ved ikke, om de har noget at frygte.