Jyske Bank bag nyt superlån i krigen om boligejerne

Jyske Bank intensiverer konkurrencen om de danske boligejere med lanceringen af et nyt boliglån, som storbanken har enorme forventninger til.

Jyske Banks direktør Anders Dam. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Banken betegner det nye lån som et superlån, og planen er at bruge det til at kapre endnu flere kunder hos ærkerivalen, Nykredit, men også hos de andre konkurrenter, hvor Realkredit Danmark for få dage siden hævede priserne. Det skriver Finans.

»Sådan et bankboliglån er aldrig set før, og det kan blive meget stort. Det bliver vores nye flagskib over for boligkunder,« siger ordførende direktør Anders Dam fra Jyske Bank til Finans.

Der er tale om et bankboliglån med variabel rente, men med indbygget sikkerhed i form af et renteloft, som løber i enten fem eller otte år. Renten inklusive rentetillæg er på nuværende tidspunkt lavere end realkreditselskabernes F1-lån.

»Jeg synes, at det er et godt produkt, og jeg er glad for, at der produktudvikles. Der er ikke meget konkurrence i realkreditsektoren, men dette viser, at man kan finde ud af at konkurrere inden for bankverden,« siger Lars Krull, bankforsker på Aalborg Universitet til Finans.