Jyder og kvinder er bagud med pension

Der er markant forskel på, hvor meget der bliver sat ind på pensionsopsparingerne rundt om i Danmark.

Pensionister i hovedstadsområdet vil i gennemsnit have over én million kroner mere i opsparing end pensionister fra det nordlige Jylland. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens en nordjyde i gennemsnit indbetaler 34.299 kroner på sin pensionsopsparing om året, så indbetaler en person bosat i hovedstadsområdet i gennemsnit 49.848 kroner.

Det viser en analyse, som et af Danmarks to største pensionsselskaber, PFA Pension, har foretaget på baggrund af kundernes indbetalinger, skriver Søndagsavisen.

»Lønningerne er større i hovedstadsområdet, men det er også værd at bemærke, at procentdelen af lønnen, der indbetales til pension, er større jo længere mod øst, man er bosat. Størrelsen af indbetalingen har stor betydning for, hvor meget man har at leve for, når man forlader arbejdsmarkedet, og på baggrund af disse tal kan man konstatere, at danskere bosat øst for Storebælt er væsentligt bedre stillet,« siger Jens Peter Udsholt, direktør i PFA Senior.

Forskellen på hvor stort et forbrug, man har mulighed for at have som pensionist, bliver da også bekræftet af de tørre tal.

Med de aktuelle indbetalinger vil københavneren efter 30 år have sparet næsten 3,5 millioner kroner op, mens nordjydens opsparing kun er vokset til 2,3 millioner kroner.

Pensionisten fra Region Hovedstaden har altså i gennemsnit næsten 1,2 millioner kroner mere at nyde livet for end pensionisten i Nordjylland.

Men det er ikke kun jyderne, der må suge på labben som pensionister, skriver Søndagsavisen. Kigger man på mænd og kvinder, er der her også markant forskel på, hvor meget der indbetales på pensionsopsparingen.

På landsplan viser tallene, at hver gang en mand indbetaler 100 kroner på sin pensionsopsparing, så indbetaler en kvinde i gennemsnit kun godt 79 kroner. Det betyder, at mændenes opsparing efter 30 år vil være omkring 600.000 kroner større end kvindernes - nemlig 3,1 millioner kroner mod kvindernes 2,5 millioner.

Det er dog værd at bemærke, at kvinderne i Region Hovedstaden ikke vil lade sig nøje. Rent faktisk betaler de mere ind til deres pension hvert år end mændene i Jylland og på Fyn. Kun mænd på Sjælland og i hovedstaden indbetaler mere.