»Jeg ville være nervøs ved at købe noget helt ufærdigt«

Projektkøberne Mette Knudsen Grønne­gaard og Casper Bork gik efter en ny bolig i god stand. Men det var vigtigt for dem, at de kunne se den bygning, de skulle bo i.

Mette Knudsen grønnegaard og Casper Bork er et af de par, der har købt sig ind i en bygning, som endnu ikke står færdig. Det er populært, men man skal være opmærksom på faldgrubernerne i forhold til økonomien. Foto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beliggenheden tæt på byen og udsigten over Københavns tårne overbeviste hurtigt kæreste­parret Mette Knudsen Grønnegaard og Casper Bork om, at de skulle købe en lejlighed i projektbyggeriet Udsigten.

Parret, som begge er 26 år gamle og universitetsstuderende, har kigget på lejligheder mange forskellige steder i København og er efterhånden blevet trætte af slidte 70er-­køkkener og små badeværelser.

»Vi har kigget på rigtig mange lejligheder især på Vesterbro og Frederiksberg, og vi har set rigtig mange dårlige planløsninger. Der er også nogle fordele ved at bo et sted som Frederiksberg, hvor der for eksempel er et meget veludviklet lokalområde. Men vi blev trætte af at se på lejligheder, der krævede en større renovering for, at det passede til vores behov,« siger Mette Knudsen Grønnegaard.

Efterhånden begyndte de at kigge på flere nye og nyrenoverede bygninger. Blandt andet kiggede de på en lejlighed i et byggeri, som først vil stå færdig i foråret 2016. Det valgte de dog fra igen.

»Jeg ville være nervøs ved at købe noget helt ufærdigt. Man kunne jo risikere, at det blev forsinket, og at man ville ende med at stå uden bolig. Så opdagede vi Udsigten, hvor der stort set ikke manglede andet end en parkeringskælder, som lige skulle afsluttes. Der kan man tydeligt se, at håndværkerne vil kunne nå det til tiden,« siger Mette Knudsen Grønnegaard.

De flytter ind 1. juni. Hvis byggeriet mod forventning bliver forsinket, vil der blive udbetalt en dagbøde til dem, som ikke kan flytte ind. Lejligheden på 6. sal har kostet 3,7 millioner.

»Det er en treværelses lejlighed med stor L-formet stue. Derfor kan vi nemt tilføje endnu et rum, men før vi får børn, vil vi bare nyde den ekstra plads,« siger Mette Knudsen Grønnegaard.

»Udsigten« ligger mellem Holmen og Refshaleøen på Christianshavn. Der er meget byggeri i gang i området, men bylivet er ikke lige så veludviklet som i de mere centrale brokvarterer. Mette Knudsen Grønnegaard og Casper Bork har brugt lang tid på at læse lokalplaner og sætte sig ind i udviklingen i området. Det er nemlig vigtigt for dem ikke at flytte til et »Ørestaden 2.0«, hvor byudviklingen aldrig rigtig kommer i gang.

»Det er noget af det, som er specielt ved projektsalg. Området skal have tid til at udvikle sig. Når man laver sådan en investering, skal man sætte sig ind i den byudvikling, der kommer,« siger Mette Knudsen Grønnegaard.

»Vi har bare en fornemmelse af, at det her område er der virkelig en fremtid i.«