»Jeg forventer et højere afkast«

»Tidligere gik jeg med livrem og seler på pensionen, men jeg er nok ikke så nervøs længere,« siger Anne-Mette Lassen Madsen Nissen, der netop har sagt ja tak til et tilbud om at gå fra en garanteret pension til en markedsrente.

Anne-Mette Lassen Madsen Nissen gik tidligere med livrem og seler med hensyn til sin pensionsopsparing. Nu har hun valgt at gå fra rentegaranti til markedsrente og forventer at få et større afkast. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Læs mere
Fold sammen

Du får en bonus på 133.000 kroner oven i din pensionsopsparing på 600.000 kroner. Sådan lød tilbuddet fra PFA Pension til Anne-Mette Lassen Madsen Nissen. Hun endte med at sige ja tak i håbet om at få et højere afkast på sin pension.

Anne-Mette Lassen Madsen Nissen er uddannet arkitekt og arbejder hos Ikea Ejendomme, hvor hun blandt andet er med til at planlægge nye varehuse.

Hun får ti procent i pension af sin arbejdsgiver og lægger selv otte procent oveni. Hidtil har der været en garanti på to procent på pensionen, og hun fik derfor et brev ind ad døren fra PFA om at lægge om til en markedsrente.

I første omgang gjorde Anne-Mette Lassen Madsen Nissen ikke rigtigt noget, og der kom først skred i tingene, da hun blev fanget af en pensionsrådgiver i kantinen, som spurgte, om hun ikke ville have et møde.

»Det med pensionen tænker jeg på, men jeg forstår det ikke rigtigt. Men på mødet gav konsulenten en god forklaring og så også på, hvad jeg havde i banken. Jeg så nogle grafer for, hvordan det er gået med afkastet på markedsrenterne tilbage fra 2006. Jeg er meget visuel og kan godt lide at se tegninger og grafik i stedet for blot tørre tal,« siger Anne-Mette Lassen Madsen Nissen.

Ikke så nervøs

Efter at have svaret på en række spørgsmål på mødet med PFA endte hun med at tage et markedsprodukt, hvor 75 procent bliver investeret i aktier og resten i obligationer med lav risiko. I den garanterede pension bliver en langt større del investeret i obligationer.

»Det afgørende er, at jeg har udviklet mig lidt. Jeg har en forventning om at få et højere afkast. I de tal, jeg så for afkastet, var der kun et år, hvor de var negative. Jeg har tidligere gået meget med livrem og seler, men jeg er måske ikke så nervøs længere. I min bank er jeg også gået over til middelrisiko. Ellers bliver afkastet ædt op af inflationen,« siger Anne-Mette Lassen Madsen Nissen.

Hun satser på, at hun fremover kommer til at se på pensionen én gang om året.

»Jeg er nogle gange inde på pensionsinfo. Og jeg ved, at det er nemt at vælge om, hvad risikoprofilen på min markedsrente angår,« siger Anne-Mette Lassen Madsen Nissen.