Japan giver populært dansk boliglån dødsstød

Overraskende japansk rentesænkning sender bølger gennem rentemarkeder og lukker dansk tre procents boliglån.

Bank of Japans (BOJ) Haruhiko Kuroda forklarer her om den japanske centralbanks overraskende nedsættelse af renten, der har sendt bølger gennem verdens rentemarkeder. Fold sammen
Læs mere
Foto: YUYA SHINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den japanske centralbanks overraskende nedsættelse af renten har sendt bølger gennem verdens rentemarkeder.

I Danmark betyder det sandsynligvis, at det populære 30-årige fastforrentede lån til tre procent i rente lukker fredag, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm.

- Danske obligationer er steget så meget i kurs, at det danske treprocentslån nu ser ud til at lukke, fordi det er gået over kurs 100. Der skal en meget stor overraskelse til, at det ikke kommer til at ske fredag, siger Martin Lundholm.

- Går man og overvejer at skite til et fastforrentet lån, så er det nu, man skal begynde at slå til, siger han.

Resultat er, at danske boligejere fra på mandag nok skal vænne sig til, at det toneangivende danske boliglån er på 2,5 procent.

Ifølge seniorøkonom i Nykredit Jeppe Borre har udviklingen samtidig gjort 2,5 procents lånet mere attraktivt.

- En lukning af treprocentslånet betyder, at 2,5 procentlånet står på scenen som eneste artist for de boligejere, som ønsker at binde renten i 30 år.

- Kursen på 2,5 procentlånet var i forvejen rigtig fornuftig, men er nu tilmed kravlet op i et endnu mere attraktivt niveau, siger han.

De seneste dage har treprocentslånet ligget lige under kurs 100 også hos Realkredit Danmark. Medvirkende årsag har været uroen på aktiemarkederne, som har fået investorerne til at søge realkreditobligationer.

Ifølge Jeppe Borre er kurstabet større ved det fastforrentede lån til 2,5 procent - men det opvejes af fordele ved billigere rente, siger han.

Med 2,5 procentslånet lyder kurstabet nu på mere end 30.000 kroner per lånt million.