Janus var overforsikret

En gennemgang af pensionsordningen på nettet resulterede i, at Janus Petersen kunne øge sin opsparing uden at betale mere til sin samlede pensionsordning.

Janus Petersen fortæller om at få justeret sin pensionsordning efter en gennemgang. Tid og sted: fredag d. 7. marts 2014, Humac, Kbh. V. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Normalt spiller pensionsordninger ikke en stor rolle i verdensbilledet for en 26-årig tekniker hos computerfirmaet Humac. Men Janus Rune Petersen er godt tilfreds med, at han brugte nogle minutter på at svare på seks spørgsmål på pensionsselskabet Danicas hjemmeside. De mundede ud i en ændring af hans pensionsforhold, så de svarer til selskabets anbefalinger – uden at det koster ham en højere indbetaling.

»Det er ikke det, der fylder mest i mit liv, og jeg ved ikke så meget om det. Så det var testen og rådgiveren, der vurderede, hvad der var bedst for mig. Og jeg stoler på resultatet,« siger Janus Petersen, som dog var opmærksom på, at det skulle være en pensionstype, der gav ham skattefradrag, så han får mest muligt af sin løn udbetalt.

Pensionsordningen er tvunget gennem ansættelsen hos Humac og udgør samlet 14 procent af lønnen.

»Det er jeg rigtig godt tilfreds med. Jeg har tidligere haft en frivillig ordning, men den blev ikke til så meget. På denne her måde lægger man ikke rigtigt mærke til det, og det er positivt,« siger han.

Janus Petersen er single og ejer en andelsbolig. Det betyder, at han ifølge Danicas anbefalinger havde mere livsforsikring end nødvendigt – blandt andet fordi han har en anden forsikring mod kritisk sygdom – mens han til gengæld kunne bruge pengene på at forøge sin opsparing.

»Jeg kunne se, at jeg var lidt overdækket i selve forsikringerne. Jeg behøvede ikke at være dækket af så høje beløb ved død og arbejdsskader. Man kan sige, at det ikke er dårligt at være overdækket, men jeg kunne bruge pengene til at betale mere ind på opsparingen,« fortæller Janus Petersen.

I forhold til pensionstidspunktet føler han, at der er lang vej igen, og at vilkårene for hans pensionering sikkert bliver ændret.

»Man føler, at der er lang vej igen, og der bliver nok også gjort noget ved det, inden jeg skal på pension. Jeg tror, jeg kommer til at arbejde noget længere,« siger han.

Fremover regner han med at kontakte sit pensionsselskab direkte, når der sker større ændringer i hans liv, eller hvis der skulle komme en større lønstigning i hans retning.

»Jeg kan især godt lide at bruge en chatfunktion til sådan nogle ting. Den bruger jeg altid, når jeg kontakter min bank,« siger han.