iPhone og PC de store hit som personalegoder

Ny PC og iPhone er to af de mest populære personalegoder her i det nye år. Skatte-reformen har for alvor sat gang i udbredelsen af multimedieprodukter via bruttolønsordninger. Det er dog langtfra ligegyldigt, hvad man får via en bruttolønsordning.

iPhones og Smartphones er de store hit som personalegoder her i det nye år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nye PC-ordninger og mobilterminaler i form af mobiltelefoner, iPhones og Smartphones er de store hit som personalegoder her i det nye år. Ved indgangen til 2011 træder mange tusinde nye bruttolønsordninger i kraft, og forskellige multi-medieprodukter er de suverænt mest populære personalegoder at få via en bruttolønsordning. Betingelsen for at få multimediegoder via en bruttolønsordning er, at man betaler multimedieskat. Det vil sige, at man betaler skat af 3.000 kroner om året, og for de penge kan man få multimediegoder stillet til rådighed af sin arbejdsgiver og betale for dem ved at gå ned i løn før skat.

For mange lønmodtagere er bruttolønsordninger vejen til at få en iPhone, en Smartphone, en bedre PC eller lignende, som kan bruges både på arbejdet, men ikke mindst også privat. Det viser en rundspørge til de største udbydere af bruttolønsordninger, som Business Søndag har foretaget. Det drejer sig om Atea, Comenxa og Flexplay. De tre selskaber fremhæver, at næstefter PCer og lignende er pendlerkort, aviser og tidsskrifter samt sundhedsordninger de mest populære ting at erhverve sig via bruttolønsordningerne.

Eksplosiv vækst

Hos Atea har man i løbet af sidste år lavet cirka 60.000 bruttolønsordninger til 60.000 medarbejdere fordelt mellem avisordninger og aftaler om blandt andet multimediegoder. »Væksten har i 2010 været eksplosiv på multimedier, da disse ikke tidligere har været omfattet af ligningsloven som personalegoder og dermed produkter, der kunne indgå i en bruttolønsordning. Det har skattereformen lavet om på,« siger direktør Søren Jensen, Atea, og fremhæver, at Apple iPhone er blandt de mest efterspurgte produkter af mobilterminalerne.

»Vi har solgt cirka 2.000 af dem til levering alene i december. Det giver Apple en markedsandel på cirka 40 procent. Det vi ser nu, er en tendens til, at lønmodtagerne via en bruttolønsordning går ind og laver en aftale med sin arbejdsgiver om en medfinansiering af det arbejdsredskab, de helst vil have,« siger Søren Jensen. Direktør hos Comenxa Anne Dorthe Jensen er enig og påpeger, at udbredelsen af bruttolønsordningerne er med til at give medarbejderne ekstra uddannelse.

»Vi mærker en stigende interesse fra såvel arbejdsgivere som medarbejdere for sammen med en PC-ordning at introducere e-learningsprogrammer. Det understøtter hele konceptet om udviklingen af vidensamfundet,« siger Anne Dorthe Jensen.

Læs hele artiklen i Business Søndag