IPhone 5 får iPhone-fans til at svindle med forsikringen

Siden lanceringen af den nye iPhone 5, har flere danske forsikringsselskabet oplevet en markant stigning i forsikringssager med den gamle iPhone 4 og ældre udgaver af den populære smartphone. Det et udtryk for forsikringssvindel, mener Alka Forsikring.

Foto: CHEMA MOYA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er helt klart et udtryk for forsikringssvindel, når antallet af sager med den gamle iPhone 4 er steget markant efter, at den nye iPhone 5 fra Apple blev lanceret i slutningen af september. Sådan lyder udmeldingen fra Alka Forsikring, der har oplevet en stigning på hele 62 procent i antallet af stjålne eller ødelagte iPhones, siden iPhone 5 landede på de danske hylder for en måneds tid siden. Det skriver DR Nyheder ifølge Version2.dk

»Jeg siger ikke, at alle svindler, men der er helt klart tale om svindel, når der er så stort et sammenfald mellem stigningen i anmeldelser og lanceringen af en ny iPhone,« siger kommunikationschef i Alka Forsikring, Lise Agerley, til DR Nyheder.

Hos Topdanmark har man også oplevet en stigning i iPhone-forsikringssager i 2011 og 2012. Firmaet henviser retfærdigvis til, at antallet af danskere, som ejer en iPhone, er steget i samme periode. Men der er kun én forklaring på, at en lancering af en helt ny model kan skabe så mange sager, mener kommunikationschef i Topdanmark, Jens Langergaard.

»Stigningen kan skyldes, at nogen ser det som en genvej til den nyeste version,« siger han til DR Nyheder.

Et nyt tiltag i ærmet

Men flere forsikringsselskaber har, ifølge DR’s oplysninger, et nyt kort i ærmet. Hos både Alka og Tryg er man nemlig begyndt at bede kunderne om at sende deres gamle iPhones til reparation, hvis der er tale om en sag om en defekt telefon. Det kan forhindre en del af svindlen, mener Troels Rasmussen, kommunikationschef i Tryg. Dermed får kunden ikke udbetalt penge til at købe en ny telefon.

Samme fremgangsmåde benytter Alka Forsikring, hvor man også beder kunderne om at sende de ældre Apple-telefoner ind til service.

»Vi har forskellige tiltag, der gør, at man måske tænker sig om en ekstra gang, hvis man er fristet til at svindle for at få en ny iPhone 5,« siger Lise Agerley til DR Nyheder.

Deltag i debatten