Inflationen spiser boligskattestop på fire år

Et nyt og bedre boligskattestop er ifølge regeringens egen udlægning, hvad boligejerne har udsigt til, hvis ellers politikerne på Christiansborg enes om det udspil, regeringen har lagt frem.

Tallene viser ifølge avisen, at boligejerne i 2024 vil komme til at betale 45,2 milliarder kroner i boligskat. Dermed vil skatterne det år være højere end i 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen vil ganske vist lade boligskatterne stige. Men nuværende boligejere får en kontant skatterabat, som de bevarer, lige indtil de sælger deres nuværende bolig.

Samtidig vil regeringen sænke satserne for ejendomsværdiskat og grundskyld.

Men skatterabatten til nuværende boligejere er et fast beløb i kroner og øre baseret på situationen i 2021. Fremtidige værdistigninger skal der betales skat af.

Ifølge beregninger fra Dansk Erhverv betyder det alt sammen, at man må forvente stigende boligskatter allerede fra 2024 på grund af inflationen.

Det skriver dagbladet Børsen.

Tallene viser ifølge avisen, at boligejerne i 2024 vil komme til at betale 45,2 milliarder kroner i boligskat. Dermed vil skatterne det år være højere end i 2020.

Regeringen har ellers hele tiden slået fast, at den ikke har planer om at hente flere penge hjem fra boligbeskatningen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) forklarer til Børsen, at det er helt normal praksis at regne i faste priser, altså uden inflation.

»Alt i samfundet vokser jo over tid - priserne på smør såvel som lønninger - og det tager man selvfølgelig højde for«, skriver han i en skriftlig kommentar til avisen.

Regner man i faste priser, vil det først være i 2031, at boligskatterne vil overstige niveauet fra 2020, skriver Børsen.

Både Liberal Alliance og Socialdemokratiet er ifølge Børsen overraskede over, at boligskatterne vil stige så meget.

Den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen, kalder det en skatteskrue uden ende.

»De her tal er uhyggelige. Jeg synes, at halloween falder lige lovligt tidligt i år,« siger han til avisen.