I stedet for en lunken pizza

Færdigmad. Flere og flere små madsteder sælger aftensmand til travle danskere. København fører an med masser af alternativer til den lokale pizza-pusher. Et godt eksempel er gourmet take-away fra Løgismose.

Mange mænd har mere eller mindre frivilligt påtaget sig madlavningen i hjemmet en eller to dage om ugen.

Det resulterer ofte i en smattet pizza fra den lokale, men bor man i København, er der heldigvis masser af alternativer i form af små forretninger, der sælger små menuer ud af huset i høj kvalitet. Mest kendt er dansk madlavnings medie-stjerne Claus Meyer, men der findes masser af alternativer.

Har man mod på noget mere avanceret, hvor kvaliteten er høj, ja så er Løgismose et fint sted at hente aftensmaden, hvis man har travlt.

Her finder man veltilberedte, nærende måltider, pakket i bakker lige til at sætte i ovnen og varme i fem-ti minutter en listig løsning efter en travl arbejdsdag. Og gourmet take-away er en succes.

Udvalget er stort og varierende. Løgismose tilbereder hver dag en spændende dagens ret, som kan bestå af alt fra poussin fyldt med citron og timian til maryland crabcakes med sweet potatoes. Derudover bugner butikken af skønne, forarbejdede delikatesser, der på kort tid kan forvandles til delikate måltider, der både mætter og pirrer smagsløgene.

Også til gæsterEr der gæster på trapperne, kan man på kun 30 minutter tilberede et sandt festmåltid. Grillede poussiner, henkogninger, supper, saucer fra Kong Hans, garniture, kager og færdige desserter er blandt de mange lækkerier, man finder hos Løgismose. Alt sammen tilberedt og pakket, så det er nemt og hurtigt selv at lægge sidste hånd på måltidet og på kort tid servere en spændende, velsmagende festmiddag fremstillet af de bedste råvarer.

Cote de bouf, medaljoner af okse- og kalvemørbrad, lammekroner og sæsonbestemt vildt er blandt de mange forarbejdede lækkerier, der hurtigt kan forvandles til menuens hovedret. Som menuens søde slutpunkt tilbyder Løgismose blandt andet færdiglavet rabarbertærte og jordbærsorbet med grøn anis.

Udvalget varierer fra uge til uge, men butikken tilbyder altid et bredt sortiment af forarbejdet gourmetmad, hvilket er en nem og velsmagende løsning for travle københavnere med hang til god mad.

Den slags er selvfølgelig ikke billigt, og priserne skal sammenlignes med det, man typisk betaler på købehavns billige restauranter, men typisk er niveauet lavere her, når det gælder råvarer og løsninger.

Færdigretterne koster mellem 155 og 245 kr. for to personer, og det er fristende at supplere med en flaske vin fra det store udvalg af egen import. Foreløbig har Løgismose to butikker i København: Nordre Toldbod og Willemoesgade.