I landsfinale med lillebrors hjælp

Leif Andersen fra Brande kom i Landsfinale Vest for hold, fordi han tog lillebror som makker.

To brødre, der sjældent går en golfrunde sammen, fordi de hverken bor i samme by eller spiller i samme klub, brillerede, da det gjalt Kvalifikation Vest 1 i ErhvervsBladet.dk’s DM på Odense Eventyr/Proark Golf.

En veteran i dette DM, 42-årige Leif Andersen fra CL Design i Brande og Brande Golfklub, stillede for første gang op i holdturneringen sammen med sin lillebror, 30-årige René K. Andersen fra Tulstrup ved Ikast og den stedlige Tullamore Golf Club, og de gik så fint i spænd, at de besejrede Søren F. Nielsen og Kasper Vorre fra Deslers Bogtryk, Assens, med 5/2. Med andre ord sluttede high-low hulspilmatchen på 17. hul, hvor brødrene Andersen vandt begge points, så det ikke var nødvendigt at fortsætte til 18. hul.

- Vi har i denne sæson kun spillet denne match og vores fire indledende puljekampe sammen, men det er til gengæld blevet til fire ud af fem mulige sejre, fortalte Leif Andersen.

Puljeførstepladsen, der gav adgang til Kvalifikation Vest 1, blev blandt andet sikret med en klar sejr over danmarksmestrene fra 2006, Anna og John Pedersen, som ellers havde fordel af deres hjemmebane, Holsted.

- Vi stiller primært op i ErhvervsBladet.dk’s DM for at komme til at spille andre baner end vores hjemmebaner. Til daglig spiller vi næsten aldrig sammen, men det var åbenbart en god idé for mig at bede Rene om at være min makker i år, for jeg er med andre makkere aldrig kommet videre til Landsfinale Vest, forklarede Leif Andersen.

Aggressiv spillestil

Brødrene Andersen spillede op til deres 7/8 reducerede handicap, 10 og 15, på Odense Eventyr-banen, og det rakte til sejren over modstandere med spillehandicap 7 og 9.

To gange tidligere har Leif Andersen været i DM-finalen i Frankrig i den individuelle turnering - med en anden- og en tredjeplads til følge - men det er altså første gang, han får chancen for at nå DM-finalen i holdturneringen.

Landsfinale Vest foregår i Lübker Golf Resort på Djursland 7. september, men under et helt anden matchform (bestball-slagspil med 3/4 handicap) end Kvalifikation Vest (hulspil high-low, ligeledes med 3/4 handicap).

Rene K. Andersen: - Jeg er vant til at slå lige, fordi min hjemmebane, Tullamore, har særdeles smalle fairways. Til gengæld slår jeg ikke så langt, fordi jeg som regel bruger jern fra teestedet, så det kan blive et problem på den lange Lübker-bane. Både Leif og jeg er vist bedre hulspillere end slagspillere, fordi ingen af os spiller særligt taktisk. Derfor må det, med vores aggressive spillestil, briste eller bære på Lübker-banen.

Leif Andersen kan glæde sig ekstra over, at han denne gang kom videre i holdturneringen, for det lykkedes ikke for ham i den individuelle turnering, hvor han i Kvalifikation Øst på Ledreborg Palace Golf måtte tage til takke med en 19. plads - langt fra en Landsfinale-billet.