I fire postnumre skal du betale mere end 50.000 kr. pr. kvadratmeter

De første uger af 2018 startede med, at en ny lejlighed på markedet slog prisrekord for så ganske kort tid efter at blive slået af endnu en ny, dyr sag på markedet.

Foto: Jeppe Michael Jensen

Og nu viser helt nye tal fra Boliga for udbudskvadratmeterpriserne her midt i januar, at ejerlejlighederne i fire danske postdistrikter nu koster over 50.000 kroner pr. kvadratmeter.

Sidste år på denne tid var det kun Nordhavn og København K, der kunne bryste sig af priser i dette leje, men nu har Frederiksberg og København V meldt sig ind i det samme fine selskab.

Det er fortsat Nordhavn, der ikke bare fører an i hovedstaden, men blandt hele landets udbud af ejerlejligheder. I den nyeste københavner-bydel koster hver eneste kvadratmeter nemlig for øjeblikket hele 56.583 kr., eller hvad der svarer til, at gennemsnitlige 80 kvadratmeter udbydes for mere end 4,5 millioner kroner.

Kravler op

Mens det traditionen tro er Københavns bydele og de nærmeste nabo-distrikter, der trækker topplaceringerne på kvadratmeterprislisterne, er flere aarhusianske områder også med i den eksklusive ende.

Både Aarhus centrum, eller midtbyen som området ofte kaldes i lokalmunde, og Aarhus N, der blandt andet huser det attraktive Trøjborg-område, er nemlig med gennemsnitlige kvadratmeterpriser på over 34.000 kroner også at finde helt i top. Og bydelen ligger også over Københavns nordvestkvarter, hvor lejlighederne i år er udbudt til ca. 33.500 kr. kvadratmeteren.

»Her i 2018 kan vi forvente fortsat stigende priser på ejerlejlighederne i København og Aarhus, men stigningerne bliver ikke lige så glorværdige, som dem vi har set de senere år,« siger boligøkonom hos Nordea Lise Nytoft Bergmann til Boliga.

»Årsagen er, at priserne ligger på et meget højt niveau, som der allerede er mange, der ikke kan være med på, og så forventer vi også, at vi kommer til at opleve nogle svagt stigende renter i løbet af året.«

Lejlighederne i Odense C og Aalborg er at finde lidt længere nede af listen - nemlig omkring 25.000 kroner pr. kvadratmeter-mærket.

Og dermed er udbudskvadratmeterpriserne i og omkring alle landets store byer steget i pris sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Dog pånær postdistrikterne Aalborg og Nordhavn, hvor kvadratmeterpriserne er faldet med beskedne 500-1.000 kroner.