Hvordan bliver udvidelsen af huset gjort lovlig?

Kommunen kan kræve orden i sagerne – og uden byggetilladelse vil et salg være umuligt.

Foto: Ronstik

SPØRGSMÅL?

Jeg købte for to år siden et halvt hus som et håndværkertilbud. Huset blev renoveret, og herunder blev loftet inddraget til beboelse. Dette er lovligt og er da også foretaget i størstedelen af de øvrige huse på vejen. Jeg har regninger på det hele fra et autoriseret firma – nu til problemet:

Da jeg akut havde behov for et sted at bo og i øvrigt lå midt i en voldsom skilsmisse med retssager og så videre, fik jeg aldrig søgt om byggetilladelse. Nu ønsker jeg at få orden på det. Jeg har derfor skrevet til håndværkeren for at modtage relevante tegninger, beregninger med mere. Han ignorerer imidlertid mine henvendelser.

Har I erfaring med, hvordan kommunen vil reagere?

Med venlig hilsen »En ængstelig M.«

SVAR:

Kommunen vil kræve, at du lovliggør projektet, og det bør du også gøre i egen interesse. Hvis du skal sælge huset, så vil du være nødt til at oplyse køber om, at det ikke er lovligt indrettet, og så vil køber jo stille krav om lovliggørelse.

Jeg kan ikke ud fra din mail se, hvad du har aftalt med håndværkeren, men hvis han har forpligtet sig til at sørge for myndighedsgodkendelse, kan du få ham dømt til at sørge for det.

Vis din advokat aftalegrund­laget, og få advokaten til at kontakte hånd­værkeren. Fører det ikke til noget, anbefaler jeg dig at få en snak med kommunen, hvor du beder om hjælp til en løsning.

Med venlig hilsen

Allan Ohms, advokat (H),

www.ForumAdvokater.dk