Hvordan beskattes udlændings danske aktier?

Der er forskel på beskatning af udbytte og fortjeneste ved salg af aktier.

Læs mere
Fold sammen

Min søn er bosat i USA, og han vil købe Novo-aktier via sin danske bank. Han kommer til Danmark hvert år. Når han senere sælger sine aktier, beskattes han så i Danmark eller i USA?

Han er amerikansk statsborger og har boet der i ti år, men han får stadig dansk sygesikringskort samt penge tilbage i skat?! Betyder det, at han stadig betragtes som boende i Danmark?

Med venlig hilsen B.

Jeg kan ikke svare dig på, hvorfor din søn stadig modtager et sygesikringsbevis eller får penge tilbage i skat. Mit bud er, at der er tale om indeholdte skatter, hvor der er indeholdt et større beløb i skat, end dobbelt­beskatnings-overenskomsten med USA giver Danmark ret til.

De danske skatteregler er således, at en person, der ikke er fuldt skattepligtig til Danmark, ikke skal ­betale skat af fortjeneste ved salg af aktier. Da der omvendt er såkaldt begrænset skattepligt af udbytter udbetalt fra danske selskaber til personer med bopæl i udlandet, vil det være en fordel for de i udlandet bosatte personer, at selskaber undlader at deklarere udbytte, således at værditilvæksten i form af årets overskud udelukkende sker på værdien af aktien.

Med venlig hilsen

Erik Øvlisen, advokat (H),

www.ForumAdvokater.dk