Hvordan beskattes arvet ejendom i udlandet?

Arvingen beskattes to steder, men man beskattes kun én gang.

Man er skattepligtig af fortjenesten ved et boligsalg i udlandet i såvel Danmark som i det pågældende land. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

? Jeg har arvet en andel med en værdi på cirka 200.000 kroner af et hus i Spanien. De andre parter er indstillet på at sælge.

Mit spørgsmål går på, hvordan jeg vil blive beskattet af salget i henholdsvis Spanien og i Danmark?

Det skal nævnes, at der er betalt spansk arveafgift.

Med venlig hilsen M.

! Du vil være skattepligtig af fortjenesten i såvel Danmark som Spanien. I Spanien beskattes du med en skat på 21 procent af fortjenesten. Fortjenesten er forskellen på anskaffelsessummen og salgssummen.

Anskaffelsessummen er i dit tilfælde den værdi, der er anført i det spanske arveudlægsskøde. Er huset siden arveudlægget f.eks. blevet renoveret, kan du til anskaffelsessummen lægge din andel af renoveringsomkostningerne.

I Danmark beskattes du også af fortjenesten. I Danmark opgøres fortjenesten på baggrund af forskellen mellem salgssummen og en reguleret anskaffelsessum. Den regulerede anskaffelsessum udgør værdien på arveudlægstidspunktet tillagt en forholdsmæssig andel svarende til din ejerandel af 10.000 kr. pr. kalenderår, du har været ejer, dog bortset fra salgsåret, med mindre salgsåret er sammenfaldende med anskaffelsesåret. 

Har der i det enkelte år været afholdt renoveringsomkostninger, hvor din andel overstiger din forholdsmæssige andel af 10.000 kroner, kan du i stedet for din forholdsmæssige andel af tillægget på 10.000 kr. tillægge din forholdsmæssige andel af renoveringsomkostningerne.

I den danske skat kan fratrækkes den spanske skat, således at du kun kommer til at betale skat én gang.

Med venlig hilsen Erik Øvlisen, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk