Hver fjerde ung er uden ulykkesforsikring

En ud af fire unge har ikke en ulykkesforsikring, mens hver femte har undladt at tegne en indboforsikring. Og det kan i sidste ende blive dyrt for den enkelte.

En fjerdel af unge danskere mellem 18 og 28 år har ingen ulykkesforsikring, viser en undersøgelse foretaget for TrygVesta. Og det er ikke kun ulykkesforsikringen, der vælges fra, da 20 procent af de unge ikke har en indboforsikring.

Ifølge undersøgelsen skyldes manglen ikke, at unge ikke er bevidste om forsikringernes vigtighed. 9 ud af 10 af de danske unge svarer således, at det er vigtigt eller meget vigtigt at være godt forsikret. Men forklaringen kan være, at en tredjedel af de unge forbinder forsikring med noget kompliceret og uigennemskueligt.

Koncerndirektør i TrygVesta Jens Stener påpeger, at uden indboforsikring har man for eksempel ingen ansvarsforsikring.

"Hvis skaden sker, kan det få meget vidtrækkende økonomiske konsekvenser for den unge - ikke bare her og nu, men langt ind i fremtiden. Og når de unge samtidig giver udtryk for, at forsikringer er komplicerede, må vi ændre på dette," siger han i en kommentar til undersøgelsen.

TrygVesta kommer nu med en ny forsikring, som sikrer, at den unge får dækket alle basisbehov i en samlet forsikringsløsning. Undersøgelsen er lavet blandt 2000 18-28-årige i hele Norden - heraf 500 i Danmark.

/ritzau/