Hver fjerde bolig til salg samler støv

En ud af fire boliger på markedet har været til salg i over et år - især en type bolig har lange salgstider.

Sommerhuse er den boligtype, det tager længst tid at sælge i øjeblikket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

De fleste er efterhånden klar over, at et boligsalg langtfra blot sker ved et knips med fingrene. Nu viser tal fra bolighjemmesiden Boliga.dk, at hver fjerde boligsælger må vente mindst et år på at få en underskrevet købsaftale.

Helt præcist har 23,3 procent af alle de udbudte boliger i Danmark ligget til salg i over et år, og kigger man blot fem måneder tilbage, er en negativ udvikling tydelig. I slutningen af februar havde kun 15,6 procent af boligerne været til salg i mere end 12 måneder, og dermed er der sket en stigning på knap otte procentpoint.

I det tidligere Storstrøms Amt, der dækker Sydsjælland og Lolland-Falster, har næsten hver tredje boligsælger ventet i mere end et år, mens det går bedst i det gamle Københavns Amt. Her har kun 17 procent af de udbudte boliger været til salg i over 12 måneder - det laveste tal på landsplan.

Også vestsjællænderne har svært ved at få lokket en underskrift ud af køberne. Her har 29,2 procent af de udbudte boliger har været på markedet i over et år.

Blandt boligtyperne er det især sommerhuse, der er længe om at blive solgt. Af de 10.992 fritidshuse, der er til salg i øjeblikket, har 4.329 af dem været til salg i over 12 måneder - svarende til 39,4 procent af boligerne.