Hver femte dansker vil ændre i pensionen

Finanskrisen og en skattereform har udløst et massivt behov for rådgivning om pension hos danskerne.

Uro om pensionsforhold får mange danskere til at kigge på pensionsordningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alt tyder på, at den kommende skattereform vil gøre 2009 til det sidste år med mulighed for at trække cirka 60 procent fra i indbetaling til pension.

Samtridig har nedsmeltningen på aktiemarkedet givet en ny finansiel bevidsthed om risiciene ved opsparing, og det er formentlig årsagerne til, at hver femte dansker overvejer eller har foretaget ændringer i sin pensionsordning, skriver dagbladet Børsen.

Det viser en undersøgelse udført af analysevirksomheden Userneeds for pensionsselskabet Skandia, hvor 1000 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 15 til 65 år er blevet spurgt.

"Der er ingen tvivl om, at den finansielle usikkerhed, der er i øjeblikket, betyder, at folk overvejer at gøre noget ved pensionen," siger Klaus Busch, direktør i Skandia Pension.

Og ifølge undersøgelsen er der altså lige nu omkring 700.000 danskere, der vil ændre i pensionen. Men det er ikke kun finanskrisen, der bør give anledning til at give pensionen et tjek her i 2009.

Skattereformen ventes også at få væsentlig indflydelse for flere forhold.

"Alt er lige pludselig i spil nu. 2009 blive et mere vigtigt pensionsår end i meget lang tid. Det er en transformation på vej til et helt nyt grundlag for opsparingsregler. Det er sidste chance for at udnytte frit valg på alle hylder inden 2010," siger direktør Kim Valentin fra det uafhængige rådgivningsfirma Finanshuset i Fredensborg.