Hver anden vil have sundhedsforsikring

Hver anden HKer i regioner og kommuner ønsker en privat sundhedsforsikring. Men de synes generelt, forsikringerne er skidt for samfundet.

Foto: Foto: Colourbox. HKere er principielt ikke meget for private sundhedsforsikringer - men de vil gerne have en selv.
Læs mere
Fold sammen

Selv om de synes, private sundhedsforsikringer forringer det offentlige sundhedssystem, vil flere kommunale HKere alligevel gerne have en forsikring. Det viser en rundspørge foretaget af Epinion Capacent for HK/Kommunal.

To ud af tre HKere ansat i kommuner og regioner synes, at et stigende antal sundhedsforsikringer samlet set vil føre til, at det offentlige sundhedssystem bliver ringere. Alligevel vil hver anden gerne have tilbudt en privat sundhedsforsikring af deres arbejdsgiver.

HK/Kommunal repræsenterer godt 70.000 HK'ere i landets kommuner og regioner, og formand Bodil Otto kan godt forstå de medlemmer, der gerne vil have en privat sundhedsforsikring.

- Det kommer ikke bag på mig, at mange gerne vil tage imod det tilbud. Undersøgelsen bekræfter det dilemma mange af os er i: På den ene side er vi tættest på os selv, og vil gerne sikre, at vi har det godt, og omvendt har vi også en holdning til, at der skal være et offentligt velfærdssystem, siger Bodil Otto.

/ritzau/