Hvad med børnene, hvis vi dør?

Forældre vil gerne bestemme, hvad der skal ske med børnene, hvis det værst tænkelige skulle ske.

Foto: Modelfoto: Colourbox. Forældre kan få indflydelse på, hvor børnene havner i tilfælde af forældrenes død, men det er statsforvaltningen, der træffer afgørelsen.
Læs mere
Fold sammen

? Min mand og jeg har to skønne små børn. I tilfælde af, at der skulle ske os begge to noget, har vi ofte talt om, hvad der ville ske med vores børn.

Er der mulighed for at lave et "børnetestamente", så vi kan få indflydelse på, hvor vores børn skulle bo, eller hvem de skulle have nær kontakt til, i tilfælde af vores død?

Og er der ligeledes mulighed for at angive, hvem man under ingen omstændigheder ønsker skal have noget med børnenes opvækst at gøre?

Med venlig hilsen S.

! Et børnetestamente kan sikre jer indflydelse på, hvad statsforvaltningen bestemmer, hvis den situation opstår, at du eller I dør, før  jeres barn er blevet myndig.

Har I ikke selv taget stilling, vil statsforvaltningen træffe afgørelse ud fra de informationer, der kan fås – og I er nok bedre til at vurdere, hvilke informationer der bør fremskaffes end statsforvaltningen – simpelthen fordi I som mor eller far, som forældre, kender barnet og dets behov bedst.

Statsforvaltningen træffer afgørelse, men lægger vægt på de informationer, der findes. Det gælder også tilkendegivelser om, hvem der ikke ønskes som værge, men afgørelsen træffes stadig af Statsforvaltningen.

Et børnetestamente kan oprettes som en del af et egentligt testamente, men det kan også være et enkeltstående dokument. Et børnetestamente kan til enhver tid tilbagekaldes, eller der kan oprettes et nyt.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat(H), mediator www.ForumAdvokater.dk

Læs mere om børnetestamenter og om muligheden for at kombinere et børnetestamente med et almindeligt testamente på www.forumadvokater.dk