Hvad dækker fællesomkostninger i ejerforening?

Boligejer ønsker at få dækket udskiftningen af vinduer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

? Når der i vedtægterne står, at ”foreningen varetager den udvendige vedligeholdelse af fælles bygninger og bygningsdele, herunder centralvarmeanlæg med oliefyr, vaskeri med vaskemaskiner m.v., fælles antenneanlæg, hegn, træer, buske og beplantninger.”

Er vinduer at betragte som bygningsdele, og derved en af de fællesdele som foreningen varetager, ud fra ovenstående citat fra vedtægterne?

Mvh M

! Hvis der ikke står andet herom i jeres vedtægter end det, du har citeret, så må vinduer betragtes som bygningsdele, der er omfattet af ejerforeningens vedligeholdelsespligt. Andet kan gælde, hvis der i foreningen er en fast praksis for, at den enkelte ejer afholder udgifterne.

Det er almindeligt, at vinduerne henhører under den fælles vedligeholdelse. I normalvedtægten for ejerforeninger gælder, jf § 15, følgende: ” Ejerforeningen foretager forsvarlig udvendig vedligeholdelse og fornyelse, herunder af døre mod fællesarealer, udvendige ruder og vinduer samt altaner, elevatorer, fælles forsyningsledninger og fællesinstallationer.

Stk. 2. Indvendig vedligeholdelse og fornyelse af ejerlejlighederne påhviler de enkelte ejere.

Den omfatter ikke alene hvidtning, maling og tapetsering, men også vedligeholdelse og fornyelse af gulvbelægning, gulvbrædder, loftpuds, forsatsvinduer, indvendige døre, egne dørlåse og alt ejerlejlighedens udstyr, herunder elledninger, elkontakter, toiletter, vaske, vandhaner, radiatorer, radiatorventiler, radiatormålere, brugsvandsrør, varmeforsyningsrør, afløbsrør og gasrør, hvorimod ejerforeningen sørger for vedligeholdelse og fornyelse af ejerlejlighedens fælles forsyningsledninger og fællesinstallationer indtil disses individuelle fælles forgreninger til/i de enkelte ejerlejligheder”.

Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat(H) og mediator, www.ForumAdvokater.dk