Huslejeindtægt på 1,3 mio. kr.: Hel Nørrebro-ejendom begæret på tvangsauktion

Det er ikke kun i udkantskommunerne og landets fjerneste afkroge, at det kan være så svært at få solgt en ejendom, at denne må en tur under fogedrettens hammer, for at det skyldige kan betales.

itvang.dk. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I slutningen af maj blev det nemlig annonceret på itvang.dk, at en hel udlejningsejendom på Nørrebro - ganske tæt på Københavns grønne åndehul Søerne - er begæret på tvangsauktion.

Og det er ikke hverdagskost på tvangsauktions-markedet.

Ejendommen ligger lige ved Nuuks Plads i smørhullet mellem Rantzausgade og Ågade og har en offentlig ejendomsvurdering på hele 23,9 millioner kr.

Det oplyser Boligas tvangsauktionsside itvang.dk.

Det er dog usikkert, hvad ejendommen indbringer, når der 12. juni afholdes 1. tvangsauktion.

For selvom ejendommen, der spænder over to husnumre, rummer adskillige lejligheder og generelt fremtræder i god stand, afhænger hammerslaget af de bydendes interesse og størrelsen på deres pengepunge.

På tvangsauktioner er prisen nemlig ikke på forhånd fastsat. Og  nøglerne til de to opgange kan dermed ende med at skifte hænder for beløb, der både kan være meget over, langt under eller lige i nærheden af den offentlige vurdering.

Gård og bycharme

Som mange andre ejendomme i Københavns brokvarterer er bygningen opført i starten af 1900-tallet i røde mursten og med hvide vinduer.

Og så er der for ejendommens beboere også adgang til en beplantet gård, kælderlokale med cykelparkering og vaskerum.

Det fremgår af salgsmaterialet på iTvang.dk.

Ejendommen bliver brugt til udlejning og indbringer ejeren en årlig husleje på 1.311.445 kr.

Storbypriser

I første kvartal* af 2017 er ejerlejlighederne på Nørrebro i København ifølge Boliga gennemsnitligt blevet solgt for 36.143 kr. pr. kvadratmeter.

Altså hvad der svarer til, at en gennemsnitlig lejlighed på eksempelvis 80 kvadratmeter solgt i årets første måneder er gået for knap 2,9 millioner kr.

Til sammenligning ligger den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris på en ejerlejlighed på landsplan cirka 10.000 kr. lavere.

Dermed er en helt gennemsnitlig dansk ejerlejlighed på 80 kvadratmeter i årets første måneder handlet for godt 2,2 millioner kr.

Se ejendommen her

*Der tages forbehold for, at alle handler af ejerlejligheder indgået i årets første kvartal endnu ikke er tinglyste.