Huskøb: Her er Danmarks millionær-enklaver

Har du penge, så kan du få både sukkersager, heste, grise og peberkager hos bageren i Nørregade.

Kartoffelrækkerne på Østerbro/Indre By. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men har du nok af dem, kan du også et hus i de rigmandsenklaver i Danmark, hvor ingen huse bliver solgt til spotpriser. Det er de postnumre, hvor man skal lægge op mod fem millioner for at blive husejer.

Tre steder i landet er der ikke udbudt et eneste hus til under fem millioner - københavnerbydelen Østerbro, bedsteborger-området Frederiksberg og nordsjællandske Skodsborg. Det viser en opgørelse fra Boliga over udbudte villaer og rækkehuse på markedet lige nu.*

At det ikke er muligt at opstøve bare et enkelt hus til en pris, der ikke kræver en solid opsparing eller en solid indkomst, hænger ifølge boligøkonom og direktør i Boliga, Frederik Rovsing, sammen med områdernes magnetiske tiltrækningskraft på velhavende danskere.

- Husene i og omkring København tiltrækker mennesker med høje indkomster, og det smitter af på priserne i områderne. Samtidig er vi i øjeblikket vidner til noget, der minder om en folkevandring mod København og hovedstadens nærmeste forstæder, og det er med til at lægge et yderligere pres på boligpriserne, siger Frederik Rovsing.

Og selvom der kun er tre postnumre, der er helt lukket land, hvis banken har sat lånebeviset på et væsentligt lavere niveau, så skal man ikke begynde at drømme for meget om den del af Nordsjælland, der ligger op til København.

Det koster at bo i Midtbyen

For i Klampenborg, Charlottenlund og Hellerup er det over 90 procent af husene, der er udbudt til en pris på over fem millioner kroner, mens Gentofte og Rungsted Kyst ligger lige under.

På nogenlunde samme procentvise placering finder man også det jyske postnummer, der har den højeste procentandel million-villaer.

I Aarhus C skal man således også være klar på at punge ud. Her er 85 procent af husene ifølge Boliga sat til salg for mere end fem millioner kr.

Helt nedslået behøver man dog ikke være, hvis man drømmer om at blive i herre i eget hus. Godt nok bliver adressen ikke i millionærenklaverne i smørhullet (og nord) for hovedbyerne, men der er masser af områder, hvor alle husene er til salg for under fem millioner kroner, eller hvor der kun er et par enkelte huse, som runder grænsen.

I Aalborg-forstaden Svenstrup J., hvor der i foråret var den højeste andel boligsalg solgt som lynsalg, er det seks procent af de udbudte villaer, der koster over 5 millioner. Mens alle udbudte huse i Odense NØ ligger under den magiske grænse.

Se tallene for dit område:

Hele landet

Hovedstaden

Midtjylland

Nordjylland

Sjælland

Syddanmark

* Boliga har opgjort, hvor mange af de udbudte villaer og rækkehuse i et givent postnummer, der mindst er udbudt til 5 mio.kr. Opgørelsen er lavet på data trukket den 22. august.