Husene skifter hænder: Flere får villaen solgt

Champagneflaskerne er muligvis blevet poppet lidt hyppigere i de danske stuer. For i år har endnu flere sælgere end sidste år kunnet glæde sig over, at turen på boligmarkedet er endt på bedst tænkelige måde: med et salg.

Arkivfoto: Champagneflaskerne er muligvis blevet poppet lidt hyppigere i de danske stuer. For i år har endnu flere sælgere end sidste år kunnet glæde sig over, at turen på boligmarkedet er endt på bedst tænkelige måde: med et salg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Champagneflaskerne er muligvis blevet poppet lidt hyppigere i de danske stuer. For i år har endnu flere sælgere end sidste år kunnet glæde sig over, at turen på boligmarkedet er endt på bedst tænkelige måde: med et salg.

For af de hus-annoncer, der i første halvår er forsvundet fra ejendomsmæglernes lister, er 66 procent endt med en underskrevet købsaftale. Sidste år var den samme andel 63 procent, viser en opgørelse fra boligsiden Boliga.

Det betyder i rede tal, at mæglerne har fået lukket lige under 2000 handler flere i første halvår.

Færre opgiver altså drømmen om at få solgt boligen. For mens det var 19 procent af de nedtagne boliger, der sidste år forduftede fra nettet, så er den andel i år faldet til 17 procent.

Flest salg nær hovedstaden

Det er i de københavnske omegnskommuner, der har været flest succesfulde ture på boligmarkedet.

Således er den højeste salgsprocent i Albertslund Kommune - skarpt forfulgt af de nærtliggende kommuner Ballerup og Hvidovre. EN god indikator på, at det er det storkøbenhavnske boligmarked, der har haft mest fart på de senere år.

Netop i de større byer finder man også mange lejligheder - en boligtype, hvor handelsaktiviteten er endnu højere.

Således blev der på landsplan skrevet under på en købsaftale for 77 procent af de ejerlejligheder, der blev taget af nettet. Sidste år var andelen 73 procent.

For lejligheder var den højeste salgsprocent i Glostrup Kommune, hvor hele 94 procent fik lejligheden solgt, mens det også var i ni ud af ti nedtag i Albertslund og Tårnby Kommune, at slutresultatet blev et salg.

Her kan du se, hvor mange der fik solgt i din kommune

* Boliga har lavet analysen på alle nedtagne villa/rækkehus-annoncer i første halvår 2016 og 2017. De er fordelt mellem genannonceret, opgivet eller solgt.