Hurtig, hurtigere, Brønshøj​

Der er gang i boligsalget i den centrale del af København, men også et stykke væk fra centrum kan sælgerne glæde sig over bedre tider.

-Arkiv- Der er gang i boligsalget i den centrale del af København, men også et stykke væk fra centrum kan sælgerne glæde sig over bedre tider. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny Boliga-statistik over salgstiderne i årets første tre måneder* viser, at lejlighedssælgerne i Brønshøj, der ligger 6-8 kilometer fra det indre København, topper statistikken over de hurtigste boligsalg på landsplan, skriver Boliga.dk

Det har i gennemsnit har taget sælgerne i bydelen 65 dage at få solgt boligerne, mens ejerlejlighederne på Nørrebro i snit er afsat efter 67 dage og Frederiksberg, Lyngby og København V følger efter med henholdsvis 73, 78 og 79 dage.

Uden for hovedstadsområdet har lejlighedskøberne i Aalborg været hurtigst ude af starthullerne og slået til efter 114 dage i snit, mens Aarhus C’s sælgere må tage til takke med et gennemsnit på 123 dage og en plads som nummer to i Jylland.

Rødovre topper

På villamarkedet er det sælgerne vest, øst og syd for hovedstaden, som har ventet kortest tid på køberne.

I Rødovre, som topper statistikken, er den gennemsnitlige salgstid indtil videre på 73 dage, mens sælgerne i lufthavnsbyen Kastrup må vente 79 dage i snit og Greve syd for København indtager tredjepladsen med en gennemsnitlig salgstid på 102 dage.

Villaejerne i Ringsted, Slagelse og Viborg har ifølge Boliga ventet længst tid på køberne.

I Ringsted er der i snit gået 301 dage, mens Slagelses sælgere har ventet 274 dage og Viborgs villaejere har solgt efter 266 dage i snit.

Se hvor hurtigt boligerne bliver solgt i din by:

Villaer/rækkehuse

Ejerlejligheder

*Analysen viser salgstiden (hvor lang tid det har taget at sælge boligerne) på boliger – ikke liggetiden (hvor lang tid usolgte boliger har været til salg). Opgørelsen er lavet på baggrund af solgte boliger i årets første tre måneder. På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet er ikke alle salg i kvartalet med i opgørelsen. Boliga har kun medtaget postnumre, hvor der er tinglyst min. 20 boligsalg i årets første tre måneder.