Højtlønnede ryger på tvangsauktion

Veluddannede danskere på dyre adresser er de nye medlemmer af registre for dårlige betalere.

Afskedigelser som følge af finanskrisen og presset på boligpriserne betyder, at også højtuddannede og højtlønnede danskere får problemer med at betale terminen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox

Siden nytår har veluddannede med højere indkomster og eftertragtede adresser optaget mest plads i statistikken over tvangsauktioner – og antallet vokser støt. Det skriver Børsen.

København og Nordsjælland har flest boliger, der ryger på tvangsauktion, viser tal fra Debitor Registret, landets næststørste skyldnerregister. Det hænger sammen med, at det er her, der har været de største fald i huspriserne – typisk er der inden for det sidste år høvlet 30 til 40 procent af boligprisen. Oven i det kommer den eskalerende jobkrise, hvor ledigheden på bare fire måneder er steget fra 61.000 til 93.000 personer.

De veluddannede har typisk sat sig for hårdt, uden luft i økonomien til uforudsete hændelser. I år voksede antallet af tvangsauktioner i april med 38 procent sammenlignet med samme periode sidste år, og hos Debitor Registret vurderer man, at man endnu kun har set toppen af isbjerget.

#embed#

”Vores prognoser forudser 650 tvangsauktioner pr. måned om 12 måneder. Det vil være en stigning på mere end 60 procent fra 2006. Når dette er sagt skal man huske på, at det kommer fra et meget lavt niveau, og at vi således slet ikke er i nærheden af de 1.600 om måneden, man så i begyndelsen af 1990erne”, siger administerende direktør i Debitor Registret Birger Baylund.

Læs også: Vi får milliarder til øget forbrug