Højeste sommerhuspriser i fire år

Lavere renter har sat skub i sommerhussalget, og priserne er nu de højeste i fire år.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Prisen på sommerhuse bevæger sig nu opad. Det viser den seneste statistik fra Boligsiden.dk efter indberetninger fra ejendomsmæglere fra hele landet.

»Der er ikke så mange sommerhuse til salg i øjeblikket, og jeg tror, der er sket det, at der er kommet lidt mere ro på markedet. Samtidig betyder den lave rente, at man kan låne billigt, og så er det nu at flere tænker, at det er tiden at slå til,« siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør i Boligsiden.dk.

Den seneste statistik viser, at salgsprisen i juni lå 4,1 procent over niveauet i samme måned sidste år, og at den også lå en procent højere end i maj.

Dermed er prisen den højeste siden første halvår af 2011, hvor kvadratmeterprisen var knap 15.000 kroner. I dag ligger prisen per kvadratmeter på 14.252 kroner, så der er endnu et stykke op til 2011-niveauet.

Det er specielt for sommerhusene omkring hovedstadsområdet, at prisstigningerne er slået igennem:

»Men også resten af Sjælland har oplevet en pæn prisstigning det seneste år,« siger Birgit Daetz.

Salgstiden er samtidig faldet med 5,3 procent, så salgstiden er nede på 295 dage.

I første halvår af 2015 har 61 procent af de sommerhuse, der har været til salg, skiftet ejer. Det er en pæn fremgang i forhold til samme periode sidste år, hvor salgsprocenten lå på 52.

Også størrelsen på de prisnedslag, der bliver givet, går samme vej, og ligger nu på 979 kroner per kvadratmeter.