Højere fradrag giver bonus i sommerhuset

Blot 11 uger om året skal fritidshuset lige nu udlejes, for at det løber rundt.

Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bundfradraget for indtægter fra udlejning af sommerhuset er fra nytår fordoblet til 20.000 kroner. Det betyder, at økonomien meget nemmere løber rundt for købere af fritidshuse. Det viser beregninger, som Nordea har foretaget for ejendomsmæglerkæden Danbolig.

Med et fastforrentet lån skal et gennemsnitligt fritidshus i Odsherred udlejes 22 uger om året mod tidligere 23 uger - og med et flekslån kan udlejningsperioden komme helt ned på 11 uger, skriver Børsen.

Danboligs kommunikationschef Uffe Vind siger til Børsen, at det stod værst til i efteråret 2008: Da skulle man leje huset ud i 42 uger om året, før omkostningerne var hentet ind, og grænsen for udlejning er 39 uger om året. Det er den faldende rente og de faldende priser, der udgør den største forskel i det regnestykke.

Med en lejeindtægt på 60.000 kroner beskattes man kun af de 40.000 kroner. Af det beløb skal man medregne 60 procent som kapitalindkomst, og skatten bliver da kun 8.000 kroner om året, skriver Børsen.

Søren Bech, der arbejder med skatteforhold hos PricewaterhouseCoopers, tror dog, at forhøjelsen af bundfradraget får en begrænset effekt på salget af sommerhuse: Her spiller den enkeltes følelse af økonomisk sikkerhed stadig den største rolle.