Høje priser: Her er Jyllands dyreste byer uden for storbyerne

Når de dyreste postnumre opgøres, er det ofte en sang om storbyerne. Men det kan også være dyrt at flytte til de mindre byer.

Villaer, parcelhuse i Aalborg. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kunne du forestille dig at betale 17.308 kr. for hver eneste kvadratmeter af dit kommende hjem?

Svaret kommer til at være ja, hvis du gerne vil have postnummer 8660 stående på sygesikringskortet.

De fire tal, der tilhører Skanderborg, er det dyreste sted i Jylland at købe villa eller rækkehus, når man fraregner "verdens mindste storby" - også kendt som Aarhus Kommune - og dens nordligere lillebror Aalborg Kommune.

Det viser tal fra den uafhængige boligside Boliga.*

Og det er da heller ikke uden grund, at Skanderborg er en dyr by at blive boligejer i, forklarer boligøkonom hos Nordea, Lise Nytoft Bergmann

- Skanderborg ligger tæt på Aarhus, og så er der mange naturområder ved byen. Samtidig er der en selvforstærkende effekt, når et område traditionelt har været attraktivt at bo i. Det tiltrækker andre velhavere, siger Lise Nytoft Bergmann til Boliga.

Midtjylland hitter

Der er dog ikke mere end en plovmand til forskel på Skanderborg og den nærmeste konkurrent. I Vejle Øst, hvor det eksklusive Bredballe ligger, koster hver kvadratmeter således 16.786 kr.

Herefter følger satellitbyen Hørning, hvorfra en del børnefamilier pendler til Aarhus og andre midtjyske hovedbyer. En kvadratmeter bolig her koster 16.463 kr., mens det kostede 16.348 kr. pr. kvadratmeter at købe hus i Ry.

Videre på listen finder man Silkeborg og Hinnerup, hvor det kostede henholdsvis 15.839 og 15.344 kr. pr. kvadratmeter at købe sig en villa i 2016, det oplyser Boliga.dk.

Mest for pengene

Vender man bunden i vejret på listen, får man svaret på, hvor man kan få mest plads for hver en krone.

I Bredebro i Sønderjylland slap man med 3.508 kr., hvis man købte bolig her i 2016.

Næstbilligst slap boligkøberne i Løgumkloster, hvor prisen lød på 3.748 kr., mens den i Vestervig i Thy var på 3.782 kr.

Et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter vil altså i princippet kunne købes for omkring en halv million, hvis man søger mod disse byer.

Her kan du se de dyreste villaer, der er til salg i Jylland lige nu

* Boliga har opgjort den gennemsnitlige salgs-kvadratmetepris for villaer og rækkehuse, der er solgt i alm. fri handel i 2016. Der er kun medtaget postdistrikter, hvor er minimum har været tyve handler i perioden.