Højdespringer: Nyudbudt landejendom er blandt Jyllands absolut dyreste

Foto: Lilienhoff

Havde man kunnet oddse på boligmarkedet, ville det nok næppe give pengene særlig mange gange igen at satse på, at landets topscorere i prisligaen har hjemme i Københavns nordlige forstæder.

Men som det ser ud nu, har de ellers sikre højdespringere i Storkøbenhavns eksklusive pastorater måttet afgive flere topplaceringer til Fyn og nu også til endnu en landejendom i det jyske.

En helt ny ejendom på markedet med hjemadresse i Kolding har nemlig netop meldt sig ind i boligmarkedets VIP-klub med en pris på hele 31 millioner kroner. Det placerer ejendommen blandt Jyllands dyreste - kun overgået af en landejendom i Odder med svineproduktion og 107 hektar jord.

Til Kolding-ejendommen hører der ifølge ejendomsmæglerkæden Lilienhoff, der har landejendommen til salg, 79 hektar landbrugsjord, løvskov, krat og eng.

Selve boligen er 433 kvadratmeter stor og rummer blandt andet  et stort køkken, flere værelser, stuer og badeværelser - et med spabad - og en sauna.

Nordsjællands-konkurrenter

Ifølge nye tal* fra Boliga.dk er det dog også i år Nordsjælland - og i særdeleshed København -  der sidder solidt på landets højeste kvadratmeterpriser.

Dyrest er villaerne og rækkehusene for øjeblikket i Frederiksberg kommune, hvor den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris den 30. januar i år lød på godt 57.500 kroner, hvilket er cirka 3.500 kroner mere end på denne tid sidste år.

Også i Gentofte, København og Lyngby-Taarbæk er boligerne for øjeblikket udbudt til kvadratmeterpriser, der ligger over 40.000 kroner. Mens Aarhus er det område udenfor hovedstaden, hvor husene ifølge Boliga er udbudt dyrest. Her lyder udbudskvadratmeterprisen på næsten 25.700 kr.

Toppen af poppen

Ser man på landets fem dyreste udbudte ejendomme, er det blot to af dem, der har hjemme i de traditionelle liebhaverbyer, nemlig i Kongens Lyngby og Vedbæk.

Statsministerens hjemby, Græsted, tager med en ultraeksklusiv hesteejendom til 85 millioner kroner pladsen som landets næstdyreste hus.

Mens landets for øjeblikket dyreste ejendom også er ganske ny på markedet. Og den ligger ganske langt fra, hvor man nok skulle tro.

Med 90 millioner kroner, eller hvad der svarer til en kvadratmeterpris på godt 80.000 kroner, stående på salgsopstillingen er det nemlig Nakkebølle Gods på Faaborg-egnen, der er landets p.t. dyreste ejendom.

Godset har ligget til salg i godt 10 dage - og til sammenligning udbydes villaerne i Faaborg-Midtfyn kommune til en kvadratmeterpris på lige knap 9.150 kr.*

Se den nyudbudte jyske million-ejendom her

*Alle gennemsnitlige udbudskvadratmeterpriser er trukket af Boliga d. 30.januar 2018 og er alene for udbudte villaer og rækkehuse.