Hjemme på ferie som professionel sejler

Sommerferie. 29-årige Rasmus Køstner fra Strib er netop vendt hjem fra sit godt betalte to-årige job ombord på den italienske America's Cup-båd, og i går satte han og en kammerat deres gamle nyistandsatte spækhuggerbåd i vandet for at tilbringe sommeren til søs.

Det kan nogle gange godt lade sig gøre at leve af sin hobby. Det er blandt andre sejleren Rasmus Køstner fra Strib, der nu bor i Århus, et levende eksempel på.

De seneste to år har han arbejdet på den italienske America's Cup-båd, Mascalzone Latino, som blev nummer seks i den prestigetunge sejlads, og nu er han taget hjem til Danmark på sommerferie - i høj grad for at sejle.

Blandt andet i den restaurerede spækhugger, hvor turen går op i en svensk skærgård

Danske topsejlere er i høj kurs rundt om i verden, og Rasmus Køstner er da også på udkig efter et nyt professionelt og givtigt sejlerjob i den kommende America's Cup-konkurrence, som måske allerede afvikles om to år et eller andet sted i Europa, fordi det schweiziske Alinghi-mandskab genvandt trofæet, som der i år blev sejlet for ud for Valencia i Spanien.

Der er ikke meget hav omkring Schweiz.

Pengene er nemlig rigtig gode i den professionelle sejlerverden, hvor Rasmus udover en fin hyre både havde en fantastisk lav skatteordning i Spanien, en bolig og en Porsche stillet til rådighed.

- På den italienske båd havde jeg min mangeårige makker, Jes Gram Hansen, som makker, og vi kigger os nu om efter en ny opgave. På den italienske båd var det os, der stod for starterne, vi har mange års erfaringer fra match-race. Selv startede han sin sejlerekarriere i optimistjolle, og via tre-mandsbåden yngling endte han i det spektakulære matchrace-cirkus, siger han.

- Jeg vil gerne fortsætte i nogle år med at sejle, jeg er 29, og på den vindende Alinghi-båd var gennemsnitsalderen 41, så jeg har nogle gode år i mig endnu, siger Rasmus Køstner, der har bachelorgrad i molykylærbiologi fra Århus Universitet.

- Nu skal vi lige have fyldt batterierne op, jeg skal besøge mine gamle venner, have drukket lidt øl og den slags, og så skal vi også i sommeren deltage i Europamesterskaberne i Melgis 20, som er en canadisk bådtype med fem ombord, fortæller han.