Heste og hektar: Her er Danmarks dyreste landejendomme

Store, åbne vidder. Skove fyldt med hundrede år gamle træer. En bolig med det moderne livs bekvemmeligheder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er et par af ingredienserne i opskriften på landets dyreste landejendomme. Det her er de fem boliger, der godt nok koster millionbeløb, men hvor man også får hektar efter hektar med i handlen - og ofte en mulighed for at pleje sin passion. Uanset om det er jagt eller heste.

Spredt over landet ligger landejendommene, der ikke lader meget tilbage at ønske for en ægte liebhaver, og hvor der er rig mulighed for at følge naturens gang på nærmeste hold, skriver Boliga.dk

Her kan du se Danmarks fem dyrest-udbudte landejendomme

1. Stasevangsvej, Hørsholm. Pris: 53.500.000 kr.

I Nordsjælland ligger Stutteri Stasevang, der er den pt. dyrest udbudte landejendom i hele landet. Som navnet afslører, er her tale om en ejendom, der ifølge salgsopstillingen »rummer alt hvad en hesteentusiast kan forlange.«

Her er blandt andet masser af hestebokse, to separate ridehaller, en stor café med plads til 240 personer og et stuehus.

Se stutteriet her

2. Strib Landevej, Middelfart. Pris 49.800.000 kr.

Rosenkilde Gods. Navnets svung forpligter, og ejendommen lever da også op til tankerne om, hvad et moderne gods bør indeholde. Der er tre etager med 13 værelser, to køkkener og to underjordiske garager, den største på 300 kvadratmeter, på godsets fra 2009.

Desuden er der til heste-interesserede to ridehaller, tre ridebaner og en hestestald med 115 hestebokse.

Se Rosenkilde Gods her

3. Plejeltvej, Hornbæk. Pris: 37.000.000 kr.

Direkte adgang til skoven, gode jagtmuligheder, 51 hektar økologisk drevet landbrug, mulighed for hestehold og en stor ejendom.

Der er masser af goder ved ejendommen i det nordsjællandske, der på trods af sin landlige nær-beliggenhed er tæt på både stand, golf og institutioner til de yngre generationer.

Se ejendommen her

4. Lyngvejen, Odder. Pris: 34.000.000 kr.

I Østjylland finder man denne ejendom, der har en grund på mere end 100 hektar.

Der hører flere ejendomme til det udbytte, hvor to af dem er bygningsløse og de otte er byggegrunde. Den sidste - hovedejendommen - bliver i dag benyttet til svineproduktion.

5. Tylstrupvej, Hjallerup. Pris: 32.000.000 kr.

På en parklignende grund finder man liebhaverejendommen her, der er på hele 521 kvadratmeter. Hovedbygningen er opført i en stil, man kender fra de klassiske, danske herregårde, mens den indendøre har moderne elementer som køkken-alrum - og så et orangeri.

Der hører 100 hektar jord til grunden, og så er der parkanlægget, der i salgsopstillingen beskrives som værende  »en solkonge værdig.«

Se Ny Ravnstrup her