Her vil vi helst bo

De fleste boligkiggere på internet søger på boliger i Lyngby-Taarbæk nord for København. Se de andre landsdeles favoritområder.

At dømme efter trafikken på internet vil flest danskere have en bolig i Lyngby-Taarbæk - her er en af de mere specielle villaer i området. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Vibeke Toft

Ejendomsmæglerkæden EDC har opgjort, hvilke områder, de boligsøgende danskere ser mest på, og den viser, at det absolutte favoritområde i region Hovedstaden er Lyngby-Taarbæk.

Her bliver hver bolig til salg i gennemsnit set af over dobbelt så mange interesserede købere, som i nogen af landets andre regioner. Hver af de boliger, som EDC-kæden har til salg i Lyngby-Taarbæk, er i gennemsnit set 94 gange om ugen,

Frederiksberg er det næstmest populære område i hovedstadsregionen med 91 visninger per bolig om ugen, mens Rødovre er på tredjepladsen med 74 visninger af hver bolig om ugen.

Tallene er indsamlet i perioden 15. november 2008 til 10. januar 2009.

Opgørelsen er lavet over hele landet. Men der er stor forskel på, hvor man bruger nettet mest i boligsøgningen. Købere i storbyer er langt mere indstillet på at anvende internettet i boligsøgningen, oplyser EDC.

Det betyder, at ca. 50 procent af alle boligvisninger på edc.dk sker på boliger i hoved-stadsregionen på trods for, at kun 17 procent af EDC’s samlede boligudbud er til salg i denne region.

På Sjælland har køberne størst forkærlighed for Roskilde og Køge. Men der kan også være mange drømmere blandt surferne på internet. EDC oplyser, at ca. 70 procent af alle boligsælgere flytter inden for samme område eller kommune, som de kommer fra.