Her udbydes huse til brugtbilspriser

Der er ingen grund til at lade sig afskrække af høje, gennemsnitlige kvadratmeterpriser, for selv i landets dyreste områder er der emner på tilbudshylderne.

ARKIVFOTO 2015 af boligområde i Herlev. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

En Boliga-opgørelse over de billigste boliger i alle landets byer viser, at man blot behøver at skaffe 75.000 kr. for at blive husejer, 90.000 kr. for at blive lejlighedsejer og 99.000 kr. for at købe et sommerhus. Eller hvad der svarer til prisen på en fem år gammel Ford Fiesta.

I 481 ud af undersøgelsens 589 byer koster det under én million kroner at blive husejer, mens det drejer sig om 235 ud af 297 byer på ejerlejlighedsmarkedet.

På sommerhusmarkedet giver en million kroner adgang til et sommerhuskøb i 260 ud af 308 feriebyer

Behøver ikke direktør-løn

De allerbilligste boliger ligger ikke overraskende i landets udkanter, men også i populære og dyre områder som Lyngby, Virum og Holte kan det lade sig gøre at købe hus uden at have en direktør-løn.

Lyngbys og Virums billigste huse er således udbudt til 2.795.000 kr. for henholdsvis 80 og 76 kvadratmeter bolig, mens man i Holte kan nøjes med at betale 2.750.000 kr. for 78 kvadratmeter hus.

I landets allerdyreste områder skal man dog have en ganske solid indtægt for at gøre sig gældende på den billigste del af markedet.

På Frederiksberg C skal man således aflevere 11,5 mio. kr.  for at blive ejer af postdistriktets billigste villa, som i parentes bemærket også er den eneste udbudte villa i øjeblikket.

Klampenborg, som blandt andet huser prins Joachim, er også lukket land for borgere uden bugnende bankkonti.

Det koster godt og vel 5,5 mio. kr. at erhverve et hus i den mondæne forstad til København, og det er vel at mærke blot for 100 kvadratmeter bolig.

700.000 kr. for lejlighed i København

Er man ude efter en ejerlejlighed i København, finder man det billigste tilbud i København S, hvor det koster ca. 700.000 kr. at købe 28 kvadratmeter lejlighed.

Vil man hellere bo i indre by, skal man af med 1.345.000 kr. for en lille lejlighed på 30 kvadratmeter, og samme beløb skal man af med i populære Frederiksberg C, hvor man til gengæld får én kvadratmeter ekstra.

I sommerhusmarkedets mest hypede by, Tisvildeleje, koster det ifølge Boliga 1.645.000 kr. at erhverve 72 kvadratmeter fritidsbolig, og det kan gøres væsentligt billigere i andre egne af landet.

I Harpelunde otte kilometer fra Nakskov koster det f.eks. blot 99.000 kr. at blive ejer af et stråtækt sommerhus på 117 kvadratmeter.

Se de billigste boliger til salg i din favoritby:

Villaer/rækkehuse

Ejerlejligheder

Fritidshuse

*Opgørelsen er lavet på baggrund af udbuddet af boliger via ejendomsmæglere og Boliga Selvsalg den 17. august 2015.