Her storhandler danskerne bolig

De få villaer og rækkehuse, der ligger i hovedstaden, er de mest handlede i løbet af de seneste fem år. Mens flyttebilerne knap så ofte drejer af ved småbyerne.

I det indre København og på Frederiksberg C er der således gennemført 199 handler af villaer og rækkehuse siden midten af 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I nogle dele af landet er der ikke nær så langt mellem til salg-skilte, flyttevogne og duften af friskrullet maling som i andre.

For mens man i flere af Danmarks yderligtliggende egne må se langt efter hele flyttemenageriet, skifter de få huse i hovedstaden hyppigt hænder.

I det indre København og på Frederiksberg C er der således gennemført 199 handler af villaer og rækkehuse siden midten af 2011.

Det svarer til, at 29 og 25 procent af bydelenes samlede bestand af villaer og rækkehuse har været handlet i løbet af de seneste fem år.

Det viser en beregning, som boligsiden Boliga står bag.

»Mange af de villlaer og rækkehuse, vi har solgt i København K, har været for familier, der har boet der i en lang årrække, men hvor arvingerne ikke har kunnet overtage. Så nu hvor priserne er kommet op igen, sælger de husene i almindeligt frit salg,« siger ejendomsmægler Peter Westpal Schram, der er indehaver af Nybolig København City.

»Og så er København K jo også blevet attraktivt igen. Det går selvfølgelig længere tilbage end de seneste fem år - men den krise København havde i 70'erne, er vendt. I dag er der ingen, der rynker på næsen, hvis man bor i indre by, så markedet herinde er også attraktivt for de samme, som kigger på huse i Hellerup, Charlottenlund og Klampenborg.«

Også i centrum af Aarhus er man, ligesom i flere af Københavns andre bydele og kystbyerne Charlottenlund, Hellerup, Rungsted og Vedbæk, blevet vant til flytteriet.

Disse steder er minimum hvert femte af byens villaer og rækkehuse nemlig blevet handlet i løbet af de seneste fem år.

Få flytninger i de små byer

I Nordborg på Als er der langt mellem hussalgene. I løbet af de seneste fem år er det bare 318 villaer og rækkehuse, eller hvad der svarer til seks procent af alle husene i postdistriktet, der er blevet solgt.

Boeslunde, Munkebo, Ølsted, Gudme, Gørlev, Grevinge, Mariager og Padborg følger stærkt efter - her er det nemlig bare syv procent af alle byernes villaer og rækkehuse, der har skiftet hænder.

Men der er også et par af bydelene i Danmarks største byer, der ikke ligefrem er blevet overrendt af flyttesjak.

I Odense NØ og SØ og Aalborg Øst er det nemlig også under hver tiende villa eller rækkehus, der har været solgt siden midten af 2011.

Her kan du se, hvor mange huse, der er blevet solgt i din bydel.