Her skærer politikerne i grundskylden til næste år

Politikerne på Frederiksberg har aftalt kommunens budget for næste år, og det indeholder et plaster på såret til de boligejere, der bløder på grund af den stigende grundskyld.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Stigningen i skatten for boligejere på Frederiksberg bliver ikke helt så stor som ventet. Kommunens politikere har netop indgået en aftale for kommunens økonomi i 2017, og aftalen indeholder et fald i den såkaldte grundskyldspromille.

Den bestemmer, hvor meget en grundejer skal betale i skat af grunden til kommunen, den såkaldte grundskyld.

Ifølge aftalen, der er indgået af de borgerlige partier i kommunen, sænkes grundskyldspromillen fra 25,5 til 24,75. Det vil mildne den stigning, der kommer som følge af den stigning i grundenes værdi på syv procent, der ligger i systemet med et loft over den tilladte stigning.

Liberal Alliances repræsentant på rådhuset, rådmand Lars Berg Andersen, er tilfreds med aftalen.

»Vi er glade for, at boligejerne igen i år får et plaster på såret, selv om vi selvfølgelig gerne havde mindsket landets højeste grundskyld endnu mere. Det var der dog ikke opbakning til fra de øvrige borgerlige partier,« skriver han i en kommentar til aftalen.

Den lavere grundskyldspromille betyder, at grundskylden for en gennemsnitlig husejer på Frederiksberg ikke stiger 2.500 kroner men med 1.100 kroner i 2017.

»Med denne aftale holder partierne fast i de seneste års kurs med løbende at sænke grundskyldspromillen. På den måde vil partierne kompensere boligejere, lejere og erhvervsliv for den stadig stigende grundskyldsbetaling som følge af statens ejendomsvurderinger,« hedder det i kommunens budgetaftale.

Hele ejendomsvurderingssystemet afventer i øjeblikket, at Skatteministeriet bliver færdig med et nyt system, der skal medføre mere præcise ejendomsvurderinger i fremtiden. I øjeblikket er grundskylden underlagt et loft over stigningen på højest syv procent årligt i den bagvedliggende grundværdi.

Frederiksbergs budgetaftale er først endelig, når alle kommuners budgetter er på plads og samlet set overholder rammerne i økonomiaftalen mellem Kommunernes Landsforening og regeringen.