Her sættes sommerhusene ned

Generelt er sælgere af sommerhuse ikke villige til at sætte prisen ned. Men der er undtagelser og områder, hvor op til 69 procent af sælgerne har sat prisen ned.

Foto: Modelfoto: Colourbox

De fleste sommerhussælgere holder stædigt fast i deres pris. Men der er undtagelser, viser en opgørelse, som boligsitet Boliga.dk har lavet over prisnedsættelser på fritidshuse rundt om i landet. Den nordsjællandske by Melby har førstepladsen med prisnedsættelser på 69,3 procent af de udbudte sommerhuse.

Og priserne er i gennemsnit sat med med 10,7 procent, hvilket også er i den høje ende af opgørelsen.

På den anden side af Isefjorden i Vestsjælland har sælgerne også skåret i priserne - blandt andet i Asnæs ved Holbæk, hvor 67,7 procent af boligsælgerne har valgt at sænke prisen.

På Bogø nordøst for Falster har 63,6 procent af sælgerne sat prisen ned på fritidsboligen.

I Brovst i Jammerbugten og i Bogense på Fyn er sælgerne mest utilbøjelige til at sætte priserne ned. Her har kun henholdsvis 12,1 og 8,1 procent af sælgerne sat priserne ned - og kun med cirka en kvart procent.

Trods en markant længere liggetid for sommerhuse end for andre boligtyper, er sælgerne ikke mere ivrige efter at sætte priserne ned.

40,9 procent af alle boliger til salg i Danmark har været igennem en prisnedsættelse, og for fritidshuses vedkommende ligger tallet på 40,1 procent, oplyser Boliga.dk, som har spurgt chefanalytiker i Sydbank, Christian Hilligsøe Heining om årsagen.

"Vi økonomer har undret os, at sommerhusmarkedet har holdt så overraskende godt stand på priserne. Sommerhusene har haft et luksusstempel på sig. Det vil sige, at det er noget af det, der først skæres væk i krisetider. Men den effekt har man ikke set," siger han.

Christian Hilligsøe Heinig forventer dog, at priserne på sommerhuse kommer ned med omkring 10 procent over et par år.

Se hele statistikken her.