Her sættes prisen mest ned - og op

Det seneste år har været hårdt for boligpriserne mange steder i landet, men der findes også postnumre, hvor sælgerne hæver prisen kraftigt.

Priserne har taget en ordentlig rutsjetur de seneste år. Sælgerne tilpasser også udbudspriserne - nogle steder ned, andre steder op. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Claus Bech

Ingen tvivl om, at boligejerne er blevet straffet hårdt, siden boligpriserne toppede for omtrent to år siden. Ifølge de officielle tal fra Danmarks Statistik er priserne på villaer og rækkehuse faldet med 17,4 procent i gennemsnit siden toppen i tredje kvartal 2006, mens ejerlejligheder er raslet ned med i gennemsnit 29,7 procent.

Prisfaldet slår tydeligt igennem på udbudspriserne, viser tal fra Boliga.dk, som for hvert postnummer registrerer fald og stigninger i priserne på til salg-skiltene. I nogle postdistrikter er dog siden sidste år tale om store stigninger i udbudspriserne pr. kvadratmeter. Begge udsving skal dog tages med de forbehold, at der er tale om sælgernes bud på en pris og ikke den faktiske handelspris, samt at beliggenheden og kvaliteten af de udbudte huse kan variere meget over tid.

De største prisfald

Tallene fra Boliga.dk viser, at sælgerne villaer og rækkehuse i Nibe, Stubbekøbing, Brøndby Strand og Beder alle har tilpasset priserne med over 20 procent det seneste år. Nordsjælland er også godt repræsenteret med prisjusteringer på mellem 15 og 20 procent i Fredensborg, Hillerød, Lejre, Kokkedal og Snekkersten.

For ejerlejligheder har prisnedsættelserne været størst med 23 procent og Rødovre, skarpt forfulgt af Værløse, Københavns nordvestkvarter, Nærum, Bagsværd og Åbyhøj i Århus.

De største fald i udbudspriserne gælder imidlertid for fritidshuse i Hedehusene med en nedsættelse på 24,6 procent år. I denne kategori følger Lemvig på andenpladsen, mens der er et stykke ned til de følgende pladser, som indtages af Korsør og Grevinge.

Her sættes priserne mest op

Boligsælgerne i Tønder har udvist den største optimisme det seneste år, idet kvadratmeterprisen i gennemsnit er steget med 34 procent for de udbudte boliger i området. Det er dog sket fra en meget lav pris - fra 6.637 til 8.911 kroner pr. kvadratmeter. Gennemsnittet for udbudspriserne på huse i hele landet er nu 16.040 kroner, et fald på 10,1 procent fra i fjor.

På lejligheder er til salg-priserne steget mest i Hørsholm: Hele 39,3 procent er priserne sat op med, fra godt 32.000 kroner til 45.000 kroner pr. kvadratmeter. Igen skal det understreges, at typen af boliger til salg på et givent tidspunkt kan påvirke statistikken. På de næste pladser kommer Fredericia, Nørresundby, Skagen og Århus.

For fritidshuse finder man de største stigninger i Hirtshals, Saltum, Løgstør og Kalundborg.

Se prisudviklingen i dit område her:  Villaer og rækkehuse - Ejerlejligheder - Fritidshuse