Her sælges husene hurtigere

I de fleste landsdele sælges husene nu hurtigere end for et år siden. Se salgstiden for de enkelte områder.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tager nu kortere tid at sælge et hus i seks ud af ni landsdele end for et år siden, viser en opgørelse fra mæglerkæden Nybolig. I gennemsnit til det i årets første kvartal 208 dage at sælge en villa, og det er seks dage hurtigere end i første kvartal 2014.

Men der er store forskelle landet over. Københavnerne får solgt deres huse hurtigst med en salgstid på kun 111 dage i gennemsnit  - 22 dage mindre end i samme periode sidste år.

I den anden ende af både landet og skalaen tog det i Vestjylland 305 dage at sælge et hus, hvilket er 44 dage længere end på samme tidspunkt sidste år.

»Antallet af dage, det tager at sælge en bolig, falder i takt med, at flere og flere købere melder sig på banen. Vi har i første kvartal oplevet de største stigninger i salget i de seneste syv år og forventer yderligere stigninger i de kommende måneder, som normalt er de største salgsmæssigt. Det betyder, at der i nogle tilfælde, specielt i og omkring de større byer, vil være flere købere til den samme villa, og det vil medføre endnu hurtigere salgstider,« skriver Nyboligs pressechef Kim Pauli.

Her er salgstiderne kortere end sidste år:

København 111 dage

Nordsjælland 142 dage

Østsjælland 161 dage

Østjylland 169 dage

Sydjylland 222 dage

Fyn 231 dage

Her er salgstiderne længere end sidste år:

Vestjylland 278 dage

Nordjylland 279 dage

Vest- og Sydsjælland 305 dage