Her opgiver flest at sælge boligen

Trods rekordlave renter kan det stadig være svært at få folk til at investere i et hus uden for byområderne.

Det er stadig svært at sælge bolig uden for København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt

I de tre første kvartaler af 2014 blev 29 procent af de annoncer, som hus-sælgerne i yderkommunerne pillede af nettet, fjernet uden at der var foretaget en handel, mens 53 procent fandt en køber og 18 procent skiftede mægler eller holdt en pause i salget.

Dermed er statistikken i landets udkantskommuner forbedret i forhold til samme periode i 2013, hvor 35 procent droppede at sælge boligen og 51 procent af annoncerne blev pillet af nettet som følge af en handel. Det viser en ny statistik fra Boliga.dk (se nedest for metode).

I landkommunerne og mellemkommunerne var henholdsvis 29 og 28 procent af de nedtagne villa-annoncer fjernet fra nettet uden at boligerne var solgt, mens tallet for bykommunerne endte på 18 procent.

Den tunge ende
Morsø Kommune i nordvestjylland har den højeste andel af opgivne boligsalg med 42 procent, ligesom sælgerne i Fanø Kommune og Mariagerfjord Kommune også ligger i den tunge ende med 41  procent opgivne salg i forhold til antallet af fjernede husannoncer.
Den mindste andel af desillusionerede sælgere finder man i Frederiksberg Kommune, Samsø Kommune og Høje-Taastrup Kommune, hvor blot 9 procent helt har droppet at sælge boligen.

Fire kommuner i top
Ser man på salgsprocenterne på villaer, dvs. hvor den største procentandel af annoncerne er fjernet på grund af en bolighandel, ligger Frederiksberg helt i top med 82 procent. Den rige hovedstadskommune må dog dele førstepladsen med Albertslund Kommune, Vallensbæk Kommune og Tårnby Kommune.
I Nordsjælland, der ellers traditionelt topper boligmarkedets flødeskumslister, er det kun Allerød Kommune og Egedal Kommune, der befinder sig inden for top 10.

Her er 75 procent af husene blevet pillet af nettet efter at være blevet solgt.

Københavns-området fører an
På lejlighedsmarkedet fører Frederikshavn Kommune statistikken over flest opgivne salg med 63 procent af de fjernede annoncer, mens Solrød Kommunes sælgere kun i otte procent af tilfældene har droppet boligsalget.

De højeste salgsprocenter finder man i Vallensbæk Kommune, Solrød Kommune, Hvidovre Kommune og Frederiksberg Kommune, Tårnby Kommune, Ballerup Kommune og Københavns Kommune hvor de ifølge Boliga er over 80 procent.

Se hvordan din kommune klarer sig i statistikken:


Villaer/rækkehuse: Se her

Ejerlejligheder: Se her

Metode: Statistikken viser, hvor stor en del af de annoncer, der blev fjernet fra Boliga.dk i de tre første kvartaler af 2014, som senere kunne matches med et salg i tingbogen.  Kommuneinddelingen i yderkommuner, landkommuner, mellemkommuner og bykommuner er baseret på Ministeriet for By Bolig og Landdistrikters kategorisering. Boliga har kun medtaget kommuner, hvor der er nedtaget min. 20 annoncer inden for hver boligkategori. Hvis en bolig er sat til salg igen hos samme eller en anden mægler inden for to måneder efter nedtagningen, er den defineret som “genannonceret” i statistikken.