Her kan du købe husene til halv pris

Du kan spare mange penge på at flytte fra den dyreste til den billigste by i din hjemkommune.

ARKIVFOTO: Huse og bygninger fotograferet fredag den 15. maj 2015. Herlev. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man behøver ikke køre det halve rige rundt for at finde et billigere hjem.

En ny analyse fra boligsiden Boliga.dk viser, at der kan være mange penge at spare ved blot at flytte til nabobyen, hvor husene i nogle tilfælde koster det halve af prisen i ens eget postdistrikt.

I undersøgelsen har Boliga har undersøgt forskellen i kvadratmeterprisen på husene i den billigste og den dyreste by i for hver enkelt kommune i hele landet*, og i ni kommuner rundt om i Danmark kan man spare mindst 50 procent på kvadratmeterprisen ved at skifte sin villa i det dyreste postdistrikt ud med en villa i det billigste postdistrikt.

Spar 60 procent

I Aarhus Kommune er én kvadratmeter hus således blevet solgt for 36.000 kr. i snit i det seneste halve år, mens man 15 kilometer mod syd kan nøjes med at betale 14.500 kr., eller det der svarer til 60 procent mindre, i Solbjerg. Det er den største forskel på landsplan.

Vil man udskifte sine dyre kvadratmeter med billige kvadratmeter i Lolland Kommune, er der også mange pene at spare.

Med en kvadratmeterpris på 6.700 kr. er Maribos huspriser allerede i den lave ende, men hvis man veksler murstenene til en villa i Rødby slipper man 2.800 kr. pr. kvadratmeter.

Billigt i de dyre områder

I de populære boligområder nord for København kan det også godt betale sig at skimte lidt til nabobyerne.

F.eks. sparer borgere i Gentofte Kommune  21 procent på kvadratmeterprisen ved at rykke fra Charlottenlund til Gentofte, mens samme besparelse gør sig gældende, hvis en indbygger i Rudersdal Kommune flytter fra Vedbæk til Birkerød.

I Odense Kommune kan boligkøberne hugge 38 procent af kvadratmeterprisen ved at udskifte Odense M med Odense V, og i Aalborg kaster et ryk fra den indre by til Storvorde  11 kilometer østpå en besparelse på 57 procent af sig.

Nogle steder kan det til gengæld ikke svare sig at købe mursten nabobyen.

Således er der ifølge Boliga kun en besparelse på tre procent ved at rykke fra den dyreste til den billigeste by i Brøndby Kommune og Albertslund Kommune.

Se forskellen i boligpriserne i den billigste og den dyreste by i din kommune.