Her kan boligejerne gnide sig i hænderne

Efter flere års boligkrise er markedet begyndt at bevæge sig i den rigtige retning - i hvert fald hvis man bor i en af de 75 byer, hvor priserne er steget mellem 1. halvår 2012 og 1. halvår 2013.

Foto: Claus Bech. I 61 procent af landets byer er der sket prisstigninger på husmarkedet, mens det drejer sig om 85 procent af de områder, hvor der er solgt ejerlejligheder.
Læs mere
Fold sammen

Boligportalen Boliga.dk har undersøgt salgsprisudviklingen på villaer og ejerlejligheder rundt om i landet, og tallene viser, at der i ca. 61 procent af landets byer er blevet registreret prisstigninger på husmarkedet, mens det drejer sig om 85 procent af de områder, hvor der er solgt ejerlejligheder.

Villasælgerne i Risskov ved Aarhus har oplevet den største forskel mellem 2012 og 2013 med kvadratmeterpriser, der er i første halvår var 17 procent højere end i samme tidsperiode sidste år, mens Nibe sydvest for Aalborg og Holbæk i Vestsjælland også scorer højt i undersøgelsen med stigninger på henholdsvis 16 og 15 procent i villapriserne.

Omvendt er der knap så gode nyheder for husejerne i byer som Vordingborg i Sydsjælland, Bramming øst for Esbjerg og Hadsten i Østjylland.

I Vordingborg har villasælgerne fået 18 procent mindre pr. kvadratmeter i 2013, mens tallene for Bramming og Hadsten er henholdsvis minus 11 og minus 10 procent.

På landsplan kan parcelhusejerne notere et plus på 4,5 procent i forhold til samme periode sidste år, og det er især Region Hovedstaden, der trækker lokomotivet, med en stigning på 5,5 procent i huspriserne.

Gang i hovedstaden

Lejlighedsejerne i København har efterhånden haft et par gode år, og det afspejler sig i også prisniveauet.

I Region Hovedstaden har priserne bevæget sig 11 procent opad, og det er navnligt i Københavns brokvarterer og de nærliggende byer, at stigningen er slået igennem.

I Gentofte er lejlighederne således blevet solgt til en kvadratmeterpris, der i snit er 21 procent højere end i samme periode sidste år, mens Kastrup, Vanløse, København K, København Ø og København N følger lige efter med prisstigninger på over 15 procent i alle tilfælde.

Til gengæld er der knap så meget at glæde sig over for sælgerne i Taastrup, Søborg, Helsingør og Randers C, hvor priserne er faldet det senest år.

Se om priserne er faldet eller steget i din by:

Villaer/rækkehuse

Ejerlejligheder

*Statistikken er baseret på salgskvadratmeterpriser på handlede boliger i hhv. 1.halvår 2012 og 1.halvår 2013. Boliga har kun medtaget postnumre, hvor der har været minimum 30 handlede boliger i begge halvår, og hvor den tinglyste adresse er matchet med en ejendomsmæglerannonce.