Her har du råd til at købe hus

Få et overblik over hvor meget bolig du kan få for pengene. Boligportalen Boliga.dk har undersøgt udbuddet af villaer og rækkehuse i hvert postnummer rundt om i landet.

I 2013 er der i gennemsnit givet 7,4 procent i rabat, når køber og sælger har skullet enes om en pris. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Når banken først har vendt tommelen opad til finansieringen, står kun én ting i vejen: Prisen på huset.

Heldigvis er der masser at vælge imellem. Boligportalen Boliga.dk har undersøgt udbuddet af villaer og rækkehuse i hvert postnummer rundt om i landet, hvis man har henholdsvis 1, 2, 3, 4, og 5 mio. kr. med til huskøbet, og selv med en bankgaranti på én mio. kr. er udbuddet massivt.

Både i nordsjællandske Allerød og østjyske Vejle er der mulighed for at score et hus til under en million kroner, men hvis man vil have frit valg på stort set alle hylder, bør man tage forbi Stokkemarke, Søllested eller Holeby på Lolland, hvor 90 procent af husene har et prisskilt, der ikke overstiger én million kroner.

Læs også:
Tjek økonomien hos 28 typehusproducenter - før du køber

Lukket land

Til gengæld er der lukket land for de allerbilligste boliger i 72 ud af undersøgelsens 475 byer, men kan man overtale banken til at justere bankgarantien op til to millioner kroner, er det kun i Holte, Virum, Vanløse, Åbyhøj og Vedbæk, at man må gå forgæves, mens tre millioner kroner giver adgang til villamarkedet i samtlige af undersøgelsens byer.

Bringer man fem mio. kr. ind i en bolighandel, er der frit valg af huse på alle hylder i 315 byer rundt om i landet, men tager man nord for København er udvalget til gengæld begrænset. Her giver pengene blot adgang til 22 procent af villaerne, mens man i Vedbæk og Holte kan vælge mellem henholdsvis 35 og 46 procent af husene. Man bør dog ikke give helt op, hvis en bolig ligger udenfor rækkevidde.

I 2013 er der i gennemsnit givet 7,4 procent i rabat, når køber og sælger har skullet enes om en pris.

Se hvor meget, du har at vælge mellem:

- Jeg har én mio. kr. til huskøb  - klik her.

- Jeg har to mio. kr. til huskøb - klik her.

- Jeg har tre mio. kr. til huskøb - klik her.

- Jeg har fire mio. kr. til huskøb - klik her.

- Jeg har fem mio. kr. til huskøb - klik her.