Her har du bedst chance for at sælge huset

Er der købere til dit hus? Et spørgsmål, som ejendomsmæglerne ofte besvarer med et ‘ja’, men hvor et mere neutralt svar måske skal findes i statistikkerne.

Foto: Martin Ballund.
Læs mere
Fold sammen
Boligsiden Boliga.dk har undersøgt, hvor mange af de huse, der var på markedet mellem januar og maj i år*, der rent faktisk er endt med at blive solgt, og tallene vidner om en enorm forskel i salgsprocenter fra landsdel til landsdel, hvor navnligt Region Hovedstaden klarer sig markant bedre end de andre regioner.

Dyssegård toppper

I hovedstadsregionen er andelen af solgte huse i forhold til udbuddet således næsten 30 procent, hvorimod man i Region Nordjylland og Region Syddanmark må nøjes med salgsprocenter på henholdsvis 14,8 og 16,6, mens Region Sjælland og Region Midtjylland hæver sig en anelse over med 24,8 og 26,5 procent solgte huse.

Lader man blikket vandre henover de enkelte byer og bydele, er der særligt ét sted, hvor køberne har været klar til at slå til.

I Vangede-bydelen Dyssegård nord for København er 65 procent af de huse, der var udbudt fra januar til maj, blevet solgt, mens Vallensbæk sydvest for hovedstaden indtager andenpladsen med 55 procent solgte boliger og lufthavnsbyen Kastrup snupper tredjepladsen med en salgsprocent på 53.

Toppen af listen er domineret af postnumre i nærheden af København, men inden for de tyve første byer finder man også jyske enklaver som Aalborg Ø og Gredstedbro vest for Esbjerg, Begge steder er 45 procent af de udbudte huse i perioden blevet solgt.

Lollandsk by igen i bunden

Boligsælgerne på Lolland-Falster har det svært i disse år, og det er da også en by på Lolland, der indtager bundplaceringen i statistikken.

I Nysted er der blot registreret ét salg ud af 67 udbudte boliger i perioden, det giver en salgsprocent på 1,5, mens Møldrup i Midtjylland og Ansager i Sydvestjylland indtager de næste pladser i bunden med 2,1 procent solgte huse.

Se hvor mange af husene, der bliver solgt i din by her

*Statistikken er baseret på de udbudte villa/rækkehuse 1.januar - 1.maj 2013 og hvor mange af disse, som er blevet solgt i 2013. Postdistrikter med færre end 20 udbudte boliger i perioden er udeladt.