Her får du hjælp til udlejning

Mange aktører tilbyder hjælp, hvis du midlertidigt vil leje din bolig ud.

Såvel ejendomsmæglerkæderne som lokale ejendomsmæglere. De to største aktører, når det gælder eksklusive boliger med indstationerede medarbejdere som målgruppe, er Dansk Boligformidling og Scandia Housing.

Mæglerne er ved udlejning ikke underlagt samme regulering som ved ejendomshandler. Måske derfor er deres ydelser heller ikke helt så standardiserede. De slår på forskellige tillægsservices til kerneydelsen – f.eks. udvikling af hjemmesiderne for at få optimal opmærksomhed fra potentielle lejere i ind- og udland og services omkring boligen, mens ejeren er i udlandet. Scandia Housing har således satset på at have en stab af sagkyndige, der kan tage sig af løbende vedligehold i lejeperioden.

Men den væsentligste merværdi ved at bruge mæglere er, at de er trænet i at finde gode og stabile lejere, der behandler boligen pænt og betaler til tiden. Enhver, der selv har udlejet en bolig, ved, at det kan blive dyrt at spare pengene og gøre den del selv.

Man skal regne med, at prisen til udlejningsmægleren udgør 9 procent af første års leje. Der er dog mulighed for at få det billigere, hvis man for eksempel selv viser boligen frem til interesserede.